FILME

Acasă - My Home

67 filme în 10 secțiuni
Radu Ciorniciuc
România, Finlanda, Germania
86'


2020
Photo Film

V.O.

Română, Engleză

subtitrări

Română, Engleză

companie producătoare

HBO Europe, HBO Romania, Manifest Film

Titlu Original

Bilete

Acasă - My Home

SECȚIUNEA

DIN APROAPE ÎN APROAPE (Habar n-ai tu cât te iubesc)

program

• 21 august, 19:30, VERDE STOP ARENA

Proiecție desfășurată în prezența: Radu Ciorniciuc, Monica Lăzurean Gorgan


Radu Ciorniciuc
În 2012, jurnalistul și reporterul de investigație sub acoperire Radu Ciorniciuc a devenit co-fondatorul primei organizații media independente din România – „Casa Jurnalistului”. Cercetările sale se concentrează pe drepturile omului, ajutorul pentru animale și problemele de mediu din toate părțile globului. Scrierile lui au fost publicate în The Guardian, Al-Jazeera, Channel 4 News, etc., și au primit premii naționale și internaționale.
Monica Lăzurean Gorgan

Monica Lăzurean-Gorgan este producătoare și regizoare. Ea a produs, co-produs sau a fost producator delegat pentru mai multe lung metraje de fictiune sau documentar care au fost selectate la Berlinale, Sundance, Locarno si multe alte festivaluri de film ("Doar o răsuflare", "Chuck Norris vs Comunism", "Domestic", 'Colivia", "Timebox" etc). In 2011, "Votul meu", documentar de mediu metraj in co-regia Monicai a fost selectat la Rotterdam IFF si premiat la Sarajevo IFF. Filmul regizat si produs de Monica, "Doar o răsuflare"a fost premiat la Sarajevo IFF 2016 - “Cel mai bun film documentar – The Heart of Sarajevo”, a primit premiul GOPO pentru cel mai bun film documentar romanesc in anul 2017; premiul pentru cel mai bun film documentar la SEE Festivalul International de Film de la Vienna, Austria, 2017; premiul pentru cel mai bun film documentar romanesc in cadrul Festivalului International de Film Documentar ASTRA, Sibiu, 2016; selectat la Visions du Reel IFF, 2016, Chicago IFF, iar online a putut fi vazut pe Mubi si Amazon.


sinopsis

În coasta capitalei, Delta Văcărești e un fantastic teatru de război dintre civilizație și natur㠗 iar pentru familia Enache, e un paradis. Cei nouă copii ai soților Enache au crescut acolo după ce natura și-a reintrat în drepturi și a năpădit rămășișele unui grandios proiect urban ceaușist abandonat în 1989. Copiii pescuiesc, vânează și se hârjonesc în voie în deltă, iar tatăl lor a devenit un expert și un reprezentant al întregului ecosistem în fața curiozității celor de dinafara lui. Dar când simpla curiozitate este înlocuită cu tăvălugul capitalist al dezvoltării urbane, familia Enache este mutată la bloc — într-un mediu cu care copiii nu au fost niciodată familiari. Presiunea adaptării la noua identitate de orășeni îi atinge pe toți, sfâșiind inimi, raporturi dintre părinți și copii și parametrii fundamentali ai identității umane. Radu Ciorniciuc și Lina Vdovîi construiesc cu respect și delicatețe o poveste universal umană care combină filmările spectaculoase și idilice cu intimitatea devastatoare a unei familii sub presiunea vremurilor. (de Mona Nicoară)

premii și festivaluri

Sundance Film Festival 2020

AFIȘ

Sponsor principal: Kaufland
Bilete prin: Eventbook
Partener de mobilitate: Autonom
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com