FILME

Cenușă și jar

Ash and Ember

93 filme în 19 secțiuni
Manon Ott, Grégory Cohen
Franța
72 Min.


2018
Photo Film

SECȚIUNEA

Munca

V.O.

Franceză

subtitrari

Română, Engleză

companie producatoare

Titlu Original

Cumpară bilet

De cendres et de braises

program

• 16 martie, 17:00, POINT

Proiecție desfășurată în prezența: Manon Ott, Grégory Cohen

• 18 martie, 20:30, Cinema Elvire Popesco

Proiecție desfășurată în prezența: Manon Ott, Grégory Cohen


Manon Ott
Născută în 1982, Manon Ott este cineastă și cercetătoare. Este autoare a mai multor cărți de povestiri și fotografii, precum și a mai multor filme. Din 2010 lucrează cu locuitorii districtelor orașului Mureaux din regiunea Paris, acolo unde și trăiește. Împreună cu ei a realizat și "Cenușă și jar", iar împreună cu Grégory Cohen, "La Cour des Murmures", un film la granița dintre ficțiune și documentar, despre tineri și despre dragoste. Filmele sale, poetice și politice, explorează teritoriile de la periferii, întâlnindu-i pe cei care trăiesc acolo și căutând în cinema un mod care să le facă cuvintele să răsune altfel.
Grégory Cohen
Grégory Cohen este cineast și cercetător în film și științe sociale. În paralel cu proiectele sale artistice și de cercetare, predă fotografie, film și sociologie vizuală. Împreună cu Manon Ott au scris cartea "Birmanie, ręves sous surveillance" și au co-realizat filmele "Narmada, La cour des murmures", "De cendres et de braises".

sinopsis

„Cenușă și jar” e un film poetic și politic (nu un film militant) care reușește să dezvăluie, cu o aparentă simplicitate (dar fără a simplifica problematica), un discurs cetățenesc. Aici nu avem clișee despre „negrii" dificili din suburbie. Aici nimic nu este exotic. Filmul ne dă acces în Les Mureaux, un oraș unde puțini oameni se aventurează dacă nu locuiesc acolo, și la locuitorii săi. Regizoarea Manon Ott este o oglindă care reflectă cu multă pudoare - în alb/negru - lumina persoanelor pe care a ales să le filmeze și, datorită ei, vom cunoaște oameni care chestionează, fiecare în felul său, locul pe care îl au în societatea în care trăiesc, în societatea noastră comună.  
Fără dramaturgie anunțată și subliniată, fără să devină intim sau să cadă în sentimentalism, folosind atât timp cât îi este necesar, Manon Ott construiește, cu fiecare personaj, o frescă a revoltei, a lumii muncitorești de ieri și de azi. (Vanina Vignal)

premii si festivaluri

DOK Leipzig 2018

Sheffield International Documentary Festival 2018

Visions du Réel 2018

AFIȘ

Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București