evenimente

Întâlnire cu ACID: Cineaștii Regizori-Producători-Distribuitori / Un alt fel de distribuție pentru filmele independente

17 martie, 12:00

POINT


Vă invităm la o întâlnire revelatorie cu câțiva cineaști care fac parte din ACID (https://www.lacid.org/fr/en), cu scopul de a găsi modele pentru o distribuție mai bună a documentarelor românești. Evenimentul se adresează în primul rând cineaștilor (regizori, producători, distribuitori) și studenților care sunt interesați să participe la o mai bună organizare a industriei de film din țară.

Reprezentând o inițiativă inovatoare în industria cinematografică, ACID este o asociație franceză formată din regizori care se ocupă cu distribuția filmelor independente în sălile de cinema. Asociația este deschisă filmelor de pretutindeni și susține anual aproximativ 40 de titluri, atât de ficțiune cât și documentare. Principiul care stă la baza asociației este sprijinul pe care cineaștii și-l oferă reciproc. Lucrând îndeaproape cu distribuitorii, ACID promovează filmele în rândul programatorilor sălilor de cinema, având colaborări cu peste 400 de spații de proiecție. Filmele ACID sunt vizionate anual de programatorii a peste 100 de festivaluri de film din întreaga lume, iar asociația promovează o selecție de filme inclusiv la Festivalul Internațional de Film de la Cannes (ACID-Cannes : 9 filme selectate si prezentate la Cannes într-o secțiune paralelă, dar căutate de iubitorii de cinema independent, care vor găsi distribuitori, agenți de vânzări internaționale și vor călători în întreaga lume grație expoziției uriașe a festivalului - https://www.lacid.org/fr/en/the-acid-programm-in-cannes). Rețeaua de parteneriate internaționale le permite accesul și la filme mai puțin cunoscute care nu au distribuitor. Încă de la înființare,  ACID s-a luptat pentru o expunere și o promovare echitabilă a filmelor și are inclusiv inițiative educaționale și politice pentru îmbunătățirea sistemului de distribuție a filmelor independente.

Participă: Cineaști de la ACID - Christian Sonderegger (regizor "Coby"), Diego Governatori (regizor "Quelle folie"), Caroline Capelle (co-regizoare "Dans la terrible jungle"), Ombline Ley (co-regizoare "Dans la terrible jungle") și Vanina Vignal (ACID-OWR).


Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București