evenimente

EXPOZIȚIE. „Portretele migrației”, o perspectivă diferită asupra poveștilor migranților.

16 martie, 10:00 - 24 martie, 18:00

Pavilion 32 - Goethe-Institut


Realizată de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), în parteneriat cu Ambasada Suediei la București, expoziția aduce în prim-plan migranții care numesc acum România acasă. Expoziția, care curpinde 41 de portrete, este alcătuită din două părți: migranții din România, portretizați de fotografa și jurnalista Alina Băisan, și migranții din Suedia, fotografiați de Alexander Mahmoud, la cererea Institutului Suedez.

Autorii doresc ca acestă expoziție foto să fie prilejul unor dezbateri și conștientizări a provocărilor pe care le aduce fenomenul migrației și a integrării migranților, dar și a faptului că, în spatele unui „fenomen” și a unor cifre, vorbim despre o diversitate de povești și de cauze.

 

Alina Băisan, fotograf: „În timp ce milioane de români părăsesc țara pentru o viață mai bună în străinătate, există oameni care vin în România, sperând să își facă un viitor aici. Ce am învățat de la acești oameni e că ar trebui să prețuim mai mult ceea ce avem: pacea și siguranța personală.”


Expoziția poate fi vizitată în perioada 16-24 martie, la Pavilion 32 - Goethe-Institut București.


Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București