evenimente
Atelier: CIVIL SOCIETY PITCH 4
Trainer PITCH
Andy Glynne

Andy Glynne este scriitor, regizor și producător britanic, cu trei premii BAFTA la activ. Cu toate că are la bază studii de psihologie, a intrat în industria filmului, creând organizația națională a documentariștilor din UK, DFG - The Documentary Filmmakers Group - și acum conduce casa de producție multi-premiată Mosaic Films. Andy a fost de asemenea președintele European Documentary Network, tutore în cadrul a numeroase ateliere de film documentar din Marea Britanie și în străinătate și consultant pentru diverse organizații și canale de televiziune din toată lumea. A produs și regizat peste 100 de filme, inclusiv recent premiatul Out of Thin Air, o colaborare BBC-Netflix. Se află în procesul de a-și scrie a doua carte dedicată filmului documentar, intitulată The Documentary Producer’s Handbook.

Mona Nicoară

Mona Nicoară a început să lucreze în cinema în 1997 ca producător asociat al documentarului Children Underground, care în 2001 a primit un premiu special la festivalul Sundance și apoi a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun documentar de lungmetraj. Debutul ei regizoral, Școala noastră, a avut premiera în 2011 la festivalul Tribeca din New York, a mers apoi la peste 60 de festivaluri din întreaga lume, a câștigat marele premiu al juriului pentru cel mai bun film din SUA la AFI SilverDocs și a fost nominalizat la Silver Eye Awards pentru cel mai bun documentar est-european și la Premiile Gopo pentru cel mai bun documentar românesc. Ultimul ei film, Distanța dintre mine și mine, a primit premiul publicului la Films de Cannes ŕ Bucarest 2018 și a rulat în cinematografele din România peste 18 săptămâni. Mona Nicoară a predat scris și film la Columbia, Cooper Union, New York University și Rutgers.

Guillaume Massart

Născut în 1983 în Ardenele franceze, Guillaume Massart regizează și produce filme documentare, eseuri, filme experimentale și artă vizuală. Filmele sale ridică întrebări asupra punerii în scenă a realității și a consecințelor sale estetice și politice asupra modernității figurative. A regizat 11 scurtmetraje și un lungmetraj documentar, IN THE OPEN (LA LIBERTÉ), lansat în 2019 și proiectat în numeroase festivaluri internaționale de film. În 2010, împreună cu doi prieteni, a creat casa de producție Triptyque Films și au produs de atunci aproximativ 35 de filme de lung și scurt metraj regizate de artiști îndrăzneți precum Thomas Jenkoe, Jacques Perconte, Diane Sara Bouzgarrou sau Christophe Bisson, precum și documentare proprii.

CIVIL SOCIETY PITCH este un demers unic în regiunea est-europeană, care își propune să pună în contact cineaști dornici să expună prin intermediul artei o fațetă a situației sociale, economice sau politice a regiunii, și activiști imersați în această realitate. Scopul programului nostru este reunirea acestor experiențe și sensibilități diferite în vederea unor colaborări pe termen lung a specialiștilor din România, Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria.

 

Cea de-a 4 ediție a programului internațional cuprinde cinci etape și se va derula în perioada martie 2020 – martie 2021 după următorul program:

 

1.      atelier de pitching, matchmaking și accelerare (martie 2020)

2.     documentare și dezvoltare (aprilie-octombrie 2020)

3.     atelier de follow-up (noiembrie 2020)

4.     dezvoltare și producție (decembrie 2020-februarie 2021)

5.     sesiune publică de pitching și premiul de dezvoltare  de 4000 euro (martie 2021)

 

Vor fi selectați să participe aproximativ 15 ONG-uri și 20 de cineaști din cele patru țări partenere, care vor forma echipe mixte de lucru (cineast + ONG). Perioada de înscriere pentru ediția 2020/2021 s-a închis pe 20 februarie 2020, iar în scurt timp vom anunța participanții. Selecția participanților va fi realizată de echipa organizatorică din cele patru țări partenere.

 

Primul atelier de pitching, matchmaking și accelerare, se va desfășura în cadrul celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului – One World Romania, în perioada 20-22 martie, la București. Pe durata celor trei zile de lucru, participanții vor avea ocazia să învețe secretele unui pitch convingător, adaptat publicului căruia i se adresează (HOW TO PITCH SEMINAR). Urmează ca apoi membrii societății civile să prezinte în fața regizorilor, producătorilor, artiștilor și experților locali și străini, idei și subiecte ce pot deveni materiale de filme documentare. Echipele de cineaști și activiști astfel formate vor primi primele îndrumări pentru a crește proiectele schițate.

 

Tutorii atelierului sunt: Mona Nicoară, Andy Glynne și Guillaume Massart

 

MAI MULTE DETALII DESPRE PROIECT ȘI PARTICIPANȚII SELECTAȚI AICI

* Atelierul nu este deschis publicului larg.


Contact: Tudorița Șoldănescu / atelier@oneworld.ro


Civil Society Pitch este inițiat și coordonat de Asociația One World Romania, iar partenerii programului sunt Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta (Ungaria) și Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova).


Programul este parte a unui proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.


Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com