evenimente
Dezbatere: Ce ne facem când reușim?
Program
26 august
17:00
ONLINE FACEBOOK
invitați
Gelu Duminică
Gelu Duminica (n.1977) este doctor în sociologie și profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Are o lungă experiență în domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile și politici social europene, cu un focus pe dezvoltarea comunităților de romi din România. În ultimii 17 ani a activat în mediul ONG din România, fiind directorul executiv al Fundației Agenția de dezvoltare comunitară „Împreună“, una dintre cele mai active organizații rome din România.
Carmen Gheorghe
Președinta asociației E-Romnja și editor al colecției de eseuri și cercetări „Problema românească - o analiză a rasismului"
Cătălina Olteanu
Membru în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării
Ciprian Necula
Ciprian Necula este activist rom, membru fondator al Platformei Aresel, doctor în sociologie și profesor asociat SNSPA.
Mălina Voicu
Cercetător științific la Institutul de Cercetare a Calității Vieții al Academiei Române
Vasile Dâncu
Vasile DÎNCU este de profesie sociolog, cu o bogată carieră didactică și de cercetare în domeniul ştiinţelor sociale şi în publicistică, fiind implicat activ în viaţa publică din România.
Enikő Vincze
Profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai și activistă pentru dreptate locativă în cadrul mișcării Căși sociale ACUM! și în rețeaua națională Blocul pentru Locuire. Are cercetări și publicații despre naționalism, rasism, excluziunea intersecțională a femeilor rome, procesele multiple care produc la marginalizare și rasializare în domeniul sănătății, educației școlare, muncii și locuirii, dar și despre dezvoltarea teritorială inegală și politicile locative în contextul transformării socialismului de stat în capitalism neoliberal în România.  
Moderator: Mircea Toma - Președinte ActiveWatch

România a traversat, anul trecut, un prag sensibil: barometrul relațiilor interetnice a anunțat că românii care și-au eliberat mintea de stigma față de romi i-au depășit ca pondere pe românii care nu văd romii de “țigani”. Deși a fost una dintre rarele victorii în care stima bate ura din aceste trei decenii de democrație, vestea a trecut aproape neobservată. Încercăm să reparăm această neatenție cu ajutorul dumneavoastră. Credem că e necesară o evaluare a acestui moment atât într-o perspectivă istorică cât și în contextul raporturilor majorității cu diferitele minorități expuse discriminării. Noi ne propunem să găsim, cu ajutorul dumneavoastră, răspunsuri pentru câteva întrebări: “E, oare, sănătos să ne bucurăm?”, “Ignorarea victoriilor  mobilizează sau descurajează?”, “Victoria umbrește crizele existente?” sau, generic,: “ce ne facem când reușim?”. Răspunsurile pot fi utile în proiectarea politicilor publice și a intervențiilor sociale viitoare. Vă propunem să vă alăturați unui astfel de exercițiu la care sperăm să participe cei mai experimentați cercetători din mediul academic, autori de politici publice și activiști din sectorul civic.Sponsor principal: Kaufland
Bilete prin: Eventbook
Partener de mobilitate: Autonom
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com