evenimente
Performance Playhood: Aleea Stereotipurilor
Spectacol de Teatru

“Aleea” este un cartier tipic bucureştean. Gelu B, Cerasela şi Valerică Silicon sunt trei adolescenți din Aleee care participă la un game-show televizat, numit “Aleea Stereotipurilor”. Firul acţiunii ne transportă în faţa, dar şi în spatele camerelor de filmat din studioul unei televiziuni cu buget redus. Focusul emisiunii este stereotipul care se transformă, se transmite, se ignoră, naşte drame, dar şi comedii, este respins, îmbrăţişat, normalizat sau blamat. 

Concurenţii jocului televizat folosesc elemente din poetry-slam, hip-hop și dans contemporan, pentru a descrie diferite forme de discriminare ca rasismul, sexismul sau homofobia. Rezultă un spectacol în care performerii vorbesc deschis, dar şi cu umor, despre provocările vieţii de adolescent, într-o lume construită din stereotipuri. 

“Aleea Stereotipurilor” este un spectacol de teatru marca PlayHood. 
Durata: 45-50 min.

Text şi coordonare scenică: Mădălina Dorobanţu şi Ionuţ Oprea

Distribuţie:

Anca Enăchescu

Andrei Muraru

Vlad Roșianu

Anca Văleanu

Marian Costache

Andreea Ioniță

Alex Cristea

Florentina Gornistu

Robert Ronea


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ce este PlayHood?

PlayHood este un proiect educațional destinat copiilor și adolescenților care trăiesc în zona cartierului bucureștean Ferentari. Tinerii beneficiază de cursuri gratuite de teatru, ateliere de montaj video, producție audio, scriere creativă sau storytelling și activități personalizate de mentorat. Se urmărește dezvoltarea abilităților de bază ca cititul, scrisul sau gândirea critică, dar și introducerea în domeniul educației digitale cu aplicabilitate în artele vizuale sau ale spectacolului.

Toate activitățile grupului sunt coordonate și susținute zilnic de către Mădălina Dorobanțu și Ionuț Oprea, doi actori profesioniști care își propun ca PlayHood să devină un nod cultural-educațional, conectat la viața culturală și educațională a Bucureștiului.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Performance-ul va începe după proiecția filmului „A lua platz” și face parte din seria de evenimente „Habar n-ai tu cât te iubesc”, în care celebrăm istoria și cultura rome!

Accesul se va face începând cu ora 18:00.
*vă rugăm să veniți cu cel puțin cu 30 de minute înaintea începerii evenimentului pentru a evita cozile și aglomerarea.


SPONSOR PRINCIPAL: Kaufland
SUSȚINUT DE: Raiffeisen Bank
PARTENER LOGISTIC: DHL
BILETE PRIN: Eventbook
PARTENER DE MOBILITATE: BlackCab
PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST
FESTIVALUL A FOST FONDAT ÎN 2008 DE: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com