evenimente
Performance: În căutarea demnității
Program
27 august
21:00
Verde Stop Arena
invitați
Gelu Duminică
Gelu Duminica (n.1977) este doctor în sociologie și profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Are o lungă experiență în domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile și politici social europene, cu un focus pe dezvoltarea comunităților de romi din România. În ultimii 17 ani a activat în mediul ONG din România, fiind directorul executiv al Fundației Agenția de dezvoltare comunitară „Împreună“, una dintre cele mai active organizații rome din România.
Performance - concert susținut de Gelu Duminică și Taraful Marian Mexicanu


În cadrul acestui eveniment inedit, profesorul universitar și activistul rom, Gelu Duminică ne provoacă să analizăm contribuția minorității rome la dezvoltarea folclorului românesc. Cursul va îmbina informațiile despre istoria și cultura romilor cu muzica unui taraf care va cânta live pe scenă, timp de 90 de minute. Taraful prezent va fi condus de marele acordeonist Marian Mexicanu.

Evenimentul din cadrul festivalului One World România face parte din cursul academic pe care Gelu Duminică îl predă la UNIBUC – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, a fost prezentat în ultimii ani în toate marile centre universitare din România și se bucură de un real succes în rândul studenților. 

* eveniment realizat în parteneriat cu Agenția Împreună

-----------------------------------------------------------------------------------------


Performance-ul va începe după proiecția filmelor „Django Reinhardt” și „A fi țigan” și face parte din seria de evenimente „Habar n-ai tu cât te iubesc”, în care celebrăm istoria și cultura rome!


Accesul se va face începând cu ora 18:30.

*vă rugăm să veniți cu cel puțin cu 30 de minute înaintea începerii evenimentului pentru a evita cozile și aglomerarea.Sponsor principal: Kaufland
Bilete prin: Eventbook
Partener de mobilitate: Autonom
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com