evenimente
Masterclass: Ross McElwee
Program
22 martie
16:15
ARCUB
invitați
Ross McElwee
Ross McElwee a crescut în Carolina de Nord. A absolvit Universitatea Brown și, mai târziu, Institutul Tehnologic din Massachusetts, unde a primit diploma de Masterat în cinema în cadrul unui program condus de documentariștii Richard Leacock și Ed Pincus.
A realizat șapte documentare de lungmetraj, precum și mai multe scurtmetraje. Majoritatea filmelor sale au fost turnate în regiunea sa natală, Sudul American, printre ele aflându-se mult apreciatul Sherman's March, Time Indefinite, Six O'Clock News și Bright Leaves.
Filmele lui McElwee au participat la festivaluri de film ca cele de la Berlin, Londra, Viena, Rotterdam, Florența, Sydney și Wellington și au avut parte de numeroase retrospective.
Din 1986 Ross McElwee predă film la Universitatea Harvard, unde e profesor al Departamentului de Studii Vizuale și de Mediu.
Despre documentarul la persoana 1 cu Ross McElwee

Unul dintre cei mai incitanți și apreciați cineaști contemporani, Ross McElwee este, totodată, și unul dintre pionierii documentarului autobiografic, în care reflecția asupra propriei vieți se îmbină cu discuția unor diverse aspecte sociale, politice și, nu de puține ori, filosofice. Urmând proiecției celui mai cunoscut film al său, „Marșul lui Sherman”, vă propunem un masterclass cu McElwee, în cadrul căruia vom avea afla cum și de ce și-a construit o filmografie atât de particulară și vom încerca să găsim inspirație pentru construirea unei noi direcții în cinematografia documentară de la noi din țară.


Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com