evenimente
Lecția de montaj cu Claire Atherton & Éric Baudelaire
Program
25 martie
20:30
ARCUB
invitați
Claire Atherton
Claire Atherton a crescut la New York, cu tatăl ei american și mama ei de origine română, și a plecat în Franța să studieze civilizațiile orientale, ca ulterior să urmeze cursurile prestigioasei Ecole nationale supérieure Louis Lumičre. A întâlnit-o pe Chantal Akerman cu ocazia unui spectacol de teatru, pe care actrița Delphine Seyrig  le rugase să-l filmeze. Acesta a fost începutul unei colaborări fertile, mai întâi ca director de imagine și apoi ca monteuză, care a durat peste 30 de ani și a cuprins ficțiuni, documentare și instalații video. Atherton este deseori invitată să-și împărtășească din experiență în cadrul a diverse ateliere și predă la școli precum La Fémis și HEAD Genčve.
Éric Baudelaire
Éric Baudelaire este artist vizual și cineast. Lungmetrajele sale „Letters to Max” (2014), „The Ugly One” (2013) și „The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi, and 27 Years Without Images” (2011) au fost selectate la festivalurile de film FID Marseille, Locarno, Toronto, New York și Rotterdam.
Pe data de 25 martie va avea loc un masterclass de montaj cu Eric Baudelaire, Claire Atherton (realizatoarea montajului) și David Pop (unul dintre copiii din film, de origine română). Vom încerca să aflăm, împreună cu invitații noștri, cum au făcut posibilă realizarea acestui proiect colectiv, cum au reușit, pe durata a mai multor ani și prin corespondență, să aibă suficientă încredere unul în celălalt pentru a le arăta materialul captat lui Eric și celorlalți colegi și cum au descoperit împreună, pe parcursul filmărilor, subiectul despre care voiau să vorbească.


Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com