evenimente
Concert: Taraf de IMPEX
Program
29 august
21:00
Verde Stop Arena
invitați
Andrei Dinescu
Fiul poetului Mircea Dinescu, Andrei, are treizeci și cinci de ani. Face parte din trupa IMPEX și cântă “neomanele”. Andrei este un muzician complex, are școală la bază, a studiat din copilărie vioara, cu marele Ion Voicu. Un mare iubitor al culturii rome, Andrei a dat la facultate ca să învețe limba rromani.
Anghel “Caliu” Gheorghe
La aproape 30 de ani de la înființarea Taraf de Haidouks, Anghel “Caliu” Gheorghe, liderul trupei din Clejani, a început un nou proiect în care a cooptat o parte din foștii colegi: Taraf de Caliu. Lăutarii din Clejani sunt probabil printre cei mai inspiraţi şi înflăcăraţi lăutari din România, stilul muzical exuberant al regiunii sudului lor natal stimulându-i cu siguranţă în această privinţă. Aceștia au concertat aproape în toate continentele lumii, în metropole precum Tokyo, Singapore, Paris, New York, Los Angeles, Istanbul sau Londra.
Concertul de închidere al One World Romania #13
* ulterior Ceremoniei de premiere și a proiecției filmului „Latcho drom”

Unul dintre momentele muzicale din „Latcho drom” îi are în prim-plan pe membrii fondatori ai formației Taraf de Haidouks.

Detalii despre „Latcho drom”: aici

--------------------------------------------------------------------------------------------

Taraf de IMPEX este numele orchestrei formate din două formații muzicale: Grupul IMPEX, împreună cu formația Taraf de Caliu, a membrilor fondatori ai celebrului grup Taraf de Haidouks.

Scopul principal este colaborarea între muzicienii de diferite vârste și, mai ales, din diferite etnii. Acest lucru se reflectă în muzică, rezultatul fiind unul puternic, pestriț - eclectic, în care se îmbină stiluri din lumea vestică-albă cu cele estice, orientale, rome.

În Taraf de IMPEX colaborează muzicieni lăutari cu muzicieni care au studiat muzica clasica, rock, electronică și alte stiluri „vestice”. Faptul că nu există mai multe proiecte de acest tip arată, din păcate, „prăpastia” etnico-culturală dintre diferitele culturi și etnii din România, romii și muzica lor fiind ostracizată de-a dreptul, fapt ce amintește de vremuri istorice din SUA, vremuri în care muzica afro-americană era marginalizată pe baze etnice.

Mesajul acestui proiect este unul pacifist, de „anti-discriminare”, și are ca scop revelarea faptului că estul, vestul și culturile aferente pot colabora, iar atunci când o fac, rezultatul poate fi incitant și evolutiv, cu efect de „vindecare” socială. Situația actuală a colaborării și a conviețuirii culturilor estice cu cele vestice este una dintre problemele principale în Europa, iar România, prin istoria ei multi-etnică are multe lucruri valoroase de arătat. Taraf de IMPEX este reflecția acestei bogății cultural-istorice a spațiului românesc.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Concertul va începe după proiecția filmului „Latcho Drom” și face parte din seria de evenimente „Habar n-ai tu cât te iubesc”, în care celebrăm istoria și cultura rome!


Accesul se va face începând cu ora 18:00.

*vă rugăm să veniți cu cel puțin cu 30 de minute înaintea începerii evenimentului pentru a evita cozile și aglomerarea.

Sponsor principal: Kaufland
Bilete prin: Eventbook
Partener de mobilitate: Autonom
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com