evenimente
Concert: Taraf de IMPEX
Program
28 martie
23:00
Grădina Floreasca (Salon)
Concertul de închidere al One World Romania #13

Concertul va începe la ora 23 și va avea loc la Grădina Floreasca Studio, în închiderea One World Romania #13

* ulterior Ceremoniei de premiere și a proiecției filmelor „Django Reinhardt” și „Latcho drom”, care vor avea loc la Cinemateca Eforie, de la ora 20.

Unul dintre momentele muzicale din „Latcho drom” îi are în prim-plan pe membrii fondatori ai formației Taraf de Haidouks.

Detalii despre „Django Reinhardt”: aici

Detalii despre „Latcho drom”: aici


Taraf de IMPEX este numele orchestrei formate din două formații muzicale: Grupul IMPEX, împreună cu formația Taraf de Caliu, a membrilor fondatori ai celebrului grup Taraf de Haidouks.

Scopul principal este colaborarea între muzicienii de diferite vârste și, mai ales, din diferite etnii. Acest lucru se reflectă în muzică, rezultatul fiind unul puternic, pestriț - eclectic, în care se îmbină stiluri din lumea vestică-albă cu cele estice, orientale, rome.

În Taraf de IMPEX colaborează muzicieni lăutari cu muzicieni care au studiat muzica clasica, rock, electronică și alte stiluri „vestice”. Faptul că nu există mai multe proiecte de acest tip arată, din păcate, „prăpastia” etnico-culturală dintre diferitele culturi și etnii din România, romii și muzica lor fiind ostracizată de-a dreptul, fapt ce amintește de vremuri istorice din SUA, vremuri în care muzica afro-americană era marginalizată pe baze etnice.

Mesajul acestui proiect este unul pacifist, de „anti-discriminare”, și are ca scop revelarea faptului că estul, vestul și culturile aferente pot colabora, iar atunci când o fac, rezultatul poate fi incitant și evolutiv, cu efect de „vindecare” socială. Situația actuală a colaborării și a conviețuirii culturilor estice cu cele vestice este una dintre problemele principale în Europa, iar România, prin istoria ei multi-etnică are multe lucruri valoroase de arătat. Taraf de IMPEX este reflecția acestei bogății cultural-istorice a spațiului românesc.

Victor Plastic va încălzi atmosfera prezentând „Tristețea mea”.

Biletele pot fi cumpărate în avans, pe platforma Eventbook, sau la intrare, la prețul de 40 RON/preț întreg, sau 30 RON/preț redus.
Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com