evenimente
Ghidul urban al feminității și masculinității: la plimbare pe străzile din București
Program
17 iunie
20:30-
INSTITUTUL CULTURAL MAGHIAR BUCUREȘTI

În cadrul întâlnirii, prof. univ. dr. Cosima Rughiniș propune participanților o discuție despre lecțiile „văzute, dar neobservate” privind masculinitatea și feminitatea, pornind de la modul în care genul este ilustrat prin panourile și afișele publicitare, dar și prin statui.


Deși omniprezente, acordăm prea puțină atenție reclamelor. Suntem înconjurați de nenumărate materiale publicitare tipărite care ne invită să cumpărăm diferite lucruri, inducându-ne această nevoie prin prezentarea unor scene de viață ideale.


Însă ce descoperim când începem să analizăm aceste reclame? Care sunt mesajele cele mai importante pe care le transmit acestea și cum pot varia acestea în funcție de industrie sau de marca pe care o reprezintă?


Cosima Rughiniș este profesoară la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București și directoare a Școlii Doctorale de Sociologie. Interesele sale de cercetare includ reprezentările de gen, cunoașterea publică și scepticismul față de știință.SPONSOR PRINCIPAL: Kaufland
SUSȚINUT DE: Raiffeisen Bank
PARTENER LOGISTIC: DHL
BILETE PRIN: Eventbook
PARTENER DE MOBILITATE: BlackCab
PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST
FESTIVALUL A FOST FONDAT ÎN 2008 DE: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com