evenimente
Provocări în intervenția profesioniștilor în cazuri de violență domestică
Program
17 iunie
15:00-
CINEMA ELVIRE POPESCO

Pe 21 aprilie 2021 a fost adoptată în unanimitate legea care prevede monitorizarea agresorilor cu ajutorul brățărilor electronice – o victorie importantă pentru protecția supraviețuitoarelor violenței domestice care au obținut un ordin de protecție. Cu toate acestea, mai sunt câțiva pași de urmat până când va deveni funcțional un astfel de sistem de monitorizare a agresorilor.


În plus, profesioniștii din domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice – asistenți social, polițiști, procurori, judecători – se confruntă cu nenumărate provocări în intervenția lor pentru siguranța femeilor și fetelor. Lipsa bugetării adecvate la nivel local și central a serviciilor de consiliere și informare pentru victime și agresori, obstacolele existente în accesul femeilor din grupuri vulnerabile la servicii și justiție, prejudecățile și stereotipurile privind victimele și agresorii sunt câteva dintre probleme care limitează asigurarea respectării drepturilor femeilor în cazuri de violență domestică.


Împreună cu specialiști, decidenți și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, vom discuta despre aceste provocări și vom identifica împreună recomandări și soluții pentru respectarea și aplicarea cu succes a prevederilor legale din domeniu.


SPONSOR PRINCIPAL: Kaufland
SUSȚINUT DE: Raiffeisen Bank
PARTENER LOGISTIC: DHL
BILETE PRIN: Eventbook
PARTENER DE MOBILITATE: BlackCab
PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST
FESTIVALUL A FOST FONDAT ÎN 2008 DE: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com