evenimente
„Ia o cameră de filmat: ieși în stradă!” - Întâlnire cu Nicole Fernández Ferrer
Program
19 iunie
17:00-18:15
CINEMA ELVIRE POPESCO
invitați
Nicole Fernández Ferrer
Nicole Fernández Ferrer este coordonatoare a Centrului Audiovizual Simone de Beauvoir din Paris (arhive de film, distribuție, workshop-uri audiovizuale, producție de film feminist și LGBT+, analiză de film bazată pe problemele de gen).

În prezent lucrează cu femei și tineri din închisori, în cadrul unei colaborări cu o organizație nonprofit de librari ai închisorilor (proiecții de film, filmări și analiză de film).

Nicole a ținut conferințe despre cinemaul realizat de femei și despre arta video feministă în New York, Rio de Janeiro, Madrid, Arequipa, Beijing, Barcelona, Taipei și a făcut parte din juriile mai multor festivaluri. A programat festivaluri precum The Gay and Lesbian Film Festival in Paris, Creteil International Women’s Film Festival și Racines Noires Festival.

A lucrat, de asemenea, ca technician de sunet și traducător pentru filme (din spaniolă și portugheză în franceză). Este membră a consilului director în cadrul Le 7čme Genre, Archives du Féminisme, Centre Hubertine Auclert și Collectif Archives LGBTQI.

Trăiește și lucrează în Paris.
Arta video feministă și Centrul Audiovizual Simone de Beauvoir

De la videouri militante la educația prin imagine, de la practicile artiștilor la workshopuri cu deținuți: vom explora istoria artei video feministe din anii ’60, odată cu fondarea Centrului, mergând apoi până în secolul XXI.


Mediul video a devenit un instrument al activiștilor și al feministelor, grație capacității sale, pe atunci unice, de a reda instantaneu imaginea și sunetul, precum și a posibilității de a filma fără tăietură.


La fel ca în cazul videoului „Maso et Miso vont en bateau” („Maso și Miso se dau în bărci”), realizat în 1975 de colectivul Les Insoumuses, prima abordare feministă a unui program tv, colecția de filme a Centrului chestionează o perspectivă deseori patriarhală asupra lumii. Muzele sunt rebele.


Nicole Fernández Ferrer, delegata generală a Centrului Simone de Beauvoir, va fi prezentă la OWR #14, în calitate de membră a Juriului Internațional. În cadrul acestei întâlniri  cu publicul va prezenta pe larg activitatea instituției pe care o coordonează și va discuta o serie de direcții ale filmelor arhivate în cadrul acesteia. De asemenea, va evoca contribuția lui Delphine Seyrig, a Ioanei Wieder și a lui Carole Roussopoulos la înființarea Centrului. SPONSOR PRINCIPAL: Kaufland
SUSȚINUT DE: Raiffeisen Bank
PARTENER LOGISTIC: DHL
BILETE PRIN: Eventbook
PARTENER DE MOBILITATE: BlackCab
PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST
FESTIVALUL A FOST FONDAT ÎN 2008 DE: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com