evenimente
Conferința KINEDOK: Creșterea impactului social al filmului documentar și promovarea genului în comunități mici și mijlocii
Știm ca documentarele au puterea de a educa,  stârni empatie și construi modele de participare.  Ele sunt o resursă detaliată și informativă și creează un mediu perfect pentru a aduce oamenii împreună și provoca dialogul. Prin rețeaua de spații alternative din țară, KineDok dorește să aducă filmul documentar la îndemâna oamenilor interesați de acest gen cinematografic și de problemele de natură socială, politică și culturală din întreaga lume. Documentarele din programul KineDok vizează atât publicul cinefil cât și cel non cinefil din diferite orașe mici și mijlocii, și doresc să ajute anumite comunități să se conecteze și să-și înțeleagă mai bine propria identitate și problemele specifice.

Dezbaterea are ca obiectiv explorarea schimbărilor sociale și culturale produse de filmul documentar cu focus pe comunitățile mici și mijlocii.  Aceasta va viza modele de schimbare a comportamentelor, credințelor și valorilor în cadrul unui grup, sistem sau comunitate, și va porni de la experiența și practicile invitaților români și străini.

Maciej Nowicki  este directorul festivalului Watch Docs Polonia. Festivalul a dezvoltat din 2003 Traveling Film Festival WATCH DOCS. Human Rights in Film, un program itinerant prin care organizează proiecții cu filme documentare din festival în peste 30 de orașe din Polonia.

Radu Ciorniciuc este reporter special, co-fondator al Casei Jurnalistului - o comunitate de reporteri independenți - și regizor de film. Filmul ACASĂ, MY HOME va face parte din catalogul KineDok ediția a 7-a și reprezintă debutul său în calitate de regizor de film documentar.

Valer Simion Cosma este doctor în istorie, cercetător științific la Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău, și președinte al Asociației Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale.  Este fondatorul programelor: Telciu Summer Conferences (2012), Școala de Vară de la Telciu (2016) și al platformei de rezidențe de cercetare și creație artistică Culese din Telciu (2018).

Moderator: 
Alexandru Solomon este Președintele Asociației One World Romania și unul dintre cei mai activi documentariști români, regizând și producând documentare din anul 1993. Printre documentarele regizate se numără „Marele jaf communist” (2004), „Război pe calea undelor” (2007) și „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” (2010).

Intrarea la eveniment se va face pe bază de rezervare pe adresa kinedok@oneworld.ro, cu  numele complet, până luni 14 iunie ora 14.00Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com