evenimente
Civil Society Pitch 4
Program
16 iunie
14:30-17:30
CINEMA ELVIRE POPESCO
Juriu Pitch
Alexandru Solomon
ALEXANDRU SOLOMON este Președintele Asociației One World Romania și a fost directorul festivalului cu același nume până în 2018. Alexandru este unul dintre cei mai activi și premiați documentariști români, regizând și producând documentare din anul 1993. Printre documentarele regizate se numără „Marele jaf comunist” (2004), „Război pe calea undelor” (2007), „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” (2010) și „Ouăle lui Tarzan” (2017).  În 2017, a publicat volumul „Reprezentări ale memoriei în filmul documentar”. Predă la UNArte, departamentul Fotografie și Imagine Dinamică.
Bogdana Popa
Bogdana Popa este responsabilă de comunicarea proiectelor de CSR derulate de Kaufland România și colaborează cu peste 70 de organizații neguvernamentale pentru implementare a peste 150 de proiecte anual. Cu un background de 7 ani în relații publice și organizare de evenimente, Bogdana s-a alăturat celei mai sustenabile companii din România (conform CSR Index) din dorința de a contribui la un viitor mai bun. Doar în 2020, Kaufland România a investit 8 milioane de euro în proiecte de responsabilitate socială, iar de 4 ani este sponsor al festivalului One World Romania.
Maciej Nowicki
Maciej Nowicki este cofondator și director al Festivalului Internațional de Film WATCH DOCS, Varșovia, unul din cele mai mari festivaluri de film pentru drepturile omului. Este totodată autorul conceptului din spatele FUTURE DOCS, o platformă europeană dedicată întâlnirilor creative dintre apărători ai drepturilor omului și regizori de film documentar, precum și vicepreședinte al comitetului executiv al Fundației pentru Drepturile Omului Helsinki, din Polonia – una din cele mai importante ONG-uri de acest tip din Europa. Expert în drepturile omului și film documentar, Nowicki a ținut sesiuni de training, a fost membru în mai multe jurii și a participat la diverse dezbateri în cadrul unor festivaluri de film internaționale.
Mona Nicoară
MONA NICOARĂ a început să lucreze în cinema în 1997 ca producător asociat al documentarului „Children Underground”, care în 2001 a primit un premiu special la festivalul Sundance și apoi a fost nominalizat la Oscar. Debutul ei regizoral, „Școala noastră”, a avut premiera în 2011 la festivalul Tribeca din New York, a mers apoi la peste 60 de festivaluri din întreaga lume, a câștigat marele premiu al juriului la AFI SilverDocs și a fost nominalizat la Silver Eye Awards pentru cel mai bun documentar est-european și la Premiile Gopo pentru cel mai bun documentar românesc. Ultimul ei film, „Distanța dintre mine și mine”, a primit premiul publicului la Les Films de Cannes ŕ Bucarest 2018 și a rulat în cinematografele din România peste 18 săptămâni. De asemenea, a predat scris și film la Columbia, Cooper Union, New York University și Rutgers.
Monica Lăzurean-Gorgan
MONICA LĂZUREAN-GORGAN este producatoare și regizoare. Ea a produs sau co-produs mai multe lung metraje de documentar sau de fictiune care au fost premiate la Berlinale, Sundance, Locarno etc. ( "Acasă, My Home", "Chuck Norris vs Comunism", "Doar o rasuflare", "Timebox", 'Colivia", "Dacii liberi",  etc).

"Doar o răsuflare" documentarul regizat de Monica a fost premiat la Sarajevo IFF 2016 cu Premiul pentru cel mai bun film documentar, a primit premiul GOPO in anul 2017; Premiul pentru cel mai bun film documentar la SEE Festivalul International de Film de la Vienna, Austria, 2017; Premiul pentru cel mai bun film documentar romanesc la ASTRA, 2016; online a putut fi vazut pe Mubi si Amazon.
Recent, documentarul produs de Monica "Acasă", in regia lui Radu Ciorniciuc a fost premiat la Sundance cu Premiul pentru cea mai buna imagine, la Krakow IFF cu Premiul pentru cel mai bun film, la Dok Fest Munich cu Premiul pentru cel mai bun film si la Tesalonikki cu Premiul Juriului 2020. Tot în 2020 Monica a avut premiera internationala cu filmul "Lemn" / "Wood" in cadrul Festivalului de film HotDocs si CPH:Dox.

La sesiunea de public pitching de pe 16 iunie 2021 vor participa 5 echipe (regizor+ONG) care își vor prezenta proiectul de documentar în fața unui juriu internațional și a publicului interesat:


Kristina Jacot & Oberliht Young Artists Association: LETTERS FROM THE PERIPHERY

Andreea Udrea & Identity Education: DEEA X

Ana Preda, Andrada Popan Dorca & Climb Again: BEHIND THE EYES

Paul Chirilă & Climb Again: SECOND NATURE

Petya Ivanova & Karin Dom: TETRIS

 

Juriul va decide proiectul câștigător și One World Romania va oferi premiul de dezvoltare de 4.000 de euro, la această ediție cu sprijinul Admistrației Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Documentăm povești adevărate și sprijinim creația inspirată de realitate.


Proiectul derulat în perioada 2020-2021 a beneficiat de co-finanțarea AFCN.


Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Coordonat de Tudorița ȘoldănescuSPONSOR PRINCIPAL: Kaufland
SUSȚINUT DE: Raiffeisen Bank
PARTENER LOGISTIC: DHL
BILETE PRIN: Eventbook
PARTENER DE MOBILITATE: BlackCab
PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST
FESTIVALUL A FOST FONDAT ÎN 2008 DE: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com