evenimente
Refugiați Doctori în România – De Horia Manolache

Împreună putem realiza orice
Experiența comună COVID-19 ne-a arătat că reușim doar împreună. Anul acesta, de Ziua Mondială a Refugiatului, UNHCR solicită un grad mai mare de incluziune a refugiaților în sistemele de sănătate, școli și sport.

Împreună ne vindecăm
Ne vindecăm împreună atunci când primim cu toții îngrijirea de care avem nevoie. Lumea nu poate depăși COVID-19 dacă trece cu vederea refugiații, deoarece nimeni nu este în siguranță până când nu vom fi toți în siguranță. Trebuie să ne asigurăm că toți refugiații au acces la vaccinuri, îngrijire și sprijin psihologic, ca fiecare dintre noi.

Mai mult decât atât, în acest an dorim să și recunoaștem eforturile celor din prima linie, printre care se află și refugiați doctori sau personal medical din România. Astfel a luat naștere proiectul Refugiați Doctori în România realizat de fotograful Horia Manolache. Timp de mai multe săptămâni, acesta a călătorit prin România pentru a-i cunoaște și a le asculta poveștile celor care, deși au fost forțați să fugă de război și persecuție, reușesc astăzi să aducă o contribuție însemnată comunității gazdă, luptând în prima linie împotriva COVID-19.
 
UNHCR România a colaborat cu fotograful Horia Manolache pentru a realiza expoziția de fotografie Refugiați Doctori în România ce include poveștile a opt refugiați care lucrează în sistemul medical, stabiliți în România.

Expoziția va fi inaugurată în cadrul festivalului One World Romania #14, în data de 19 iunie 2021.

Mai multe detalii aici:


SPONSOR PRINCIPAL: Kaufland
SUSȚINUT DE: Raiffeisen Bank
PARTENER LOGISTIC: DHL
BILETE PRIN: Eventbook
PARTENER DE MOBILITATE: BlackCab
PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST
FESTIVALUL A FOST FONDAT ÎN 2008 DE: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com