FILME

FHAR (Frontul Homosexual Pentru Acțiune Revoluționară)

The FHAR (The Homosexual Front For Revolutionary Action)

74 filme în 13 secțiuni
Carole Roussopoulos
Franța
26'


1971
Photo Film

V.O.

Franceză

subtitrări

Română, Engleză

companie producătoare


Titlu Original

Le FHAR (Front Homosexuel d’Action Révolutionnaire)

SECȚIUNEA

FOCUS CENTRE SIMONE DE BEAUVOIR - FEMEIE NU TE NAȘTI, CI DEVII

program

• 18 iunie, 18:00, CINEMA ELVIRE POPESCO INSTITUTUL FRANCEZ

Proiecție desfășurată în prezența: Nicole Fernández Ferrer


Nicole Fernández Ferrer
Nicole Fernández Ferrer este coordonatoare a Centrului Audiovizual Simone de Beauvoir din Paris (arhive de film, distribuție, workshop-uri audiovizuale, producție de film feminist și LGBT+, analiză de film bazată pe problemele de gen).

În prezent lucrează cu femei și tineri din închisori, în cadrul unei colaborări cu o organizație nonprofit de librari ai închisorilor (proiecții de film, filmări și analiză de film).

Nicole a ținut conferințe despre cinemaul realizat de femei și despre arta video feministă în New York, Rio de Janeiro, Madrid, Arequipa, Beijing, Barcelona, Taipei și a făcut parte din juriile mai multor festivaluri. A programat festivaluri precum The Gay and Lesbian Film Festival in Paris, Creteil International Women’s Film Festival și Racines Noires Festival.

A lucrat, de asemenea, ca technician de sunet și traducător pentru filme (din spaniolă și portugheză în franceză). Este membră a consilului director în cadrul Le 7ème Genre, Archives du Féminisme, Centre Hubertine Auclert și Collectif Archives LGBTQI.

Trăiește și lucrează în Paris.

sinopsis

Paris, 1971. Carole Roussopoulos filmează prima demonstrație a homosexualilor și lesbienelor din Franța - cu pancarte precum "poponarii în stradă!" - în cadrul tradiționalei demonstrații de 1 Mai Muncitoresc (unde nu fuseseră invitați), pentru a denunța opresiunea și homofobia instituțiilor și poporului francez. Ea alege să monteze aceste imagini împreună cu o discuție - deseori foarte personală - care avusese loc cu câteva săptămâni înainte la Universitatea Vincennes în timpul unui curs de filozofie al filozofului francez Georges Lapassade. Printre activiștii și activistele recent formatului "Front Homosexuel d’Action Révolutionnaire" (Front Homosexual pentru Acțiune Revoluționară - F.H.A.R.) le găsim pe lesbiana feministă Anne-Marie Fauret și pe Guy Hocquenghem. Aceștia reflectă asupra dorințelor, precum și asupra intenției lor de a începe să politizeze viața privată ("politiser le privé”), la fel cum făceau feministele. Scopul lor este să distrugă prejudecățile și să ridice nivelul de conștientizare în legătură cu tabuurile sociale - eforturi care continuă încă în Franța, dar și în România. (de Vanina Vignal)


* photo C. Roussopoulos : ©Archives Familles Roussopoulos et Seyrig
* screenshots : ©Le FHAR / CaSdB

* Adoptat de: ACCEPT

premii și festivaluri

AFIȘ

SPONSOR PRINCIPAL: Kaufland
SUSȚINUT DE: Raiffeisen Bank
PARTENER LOGISTIC: DHL
BILETE PRIN: Eventbook
PARTENER DE MOBILITATE: BlackCab
PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST
FESTIVALUL A FOST FONDAT ÎN 2008 DE: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com