Jurii

JURIUL INTERNAȚIONAL

Mihaela Michailov
Mihaela Michailov este autoare de teatru, critic de arte performative, educatoare culturală, lector la UNATC „I.L.Caragiale”, București.
Este co-fondatoarea Centrului de Teatru Educațional Replika din București, unde a coordonat alături de artistele și artiștii Centrului - platforme de artă educațională, ateliere dedicate adolescentelor și adolescenților și programe de intervenție culturală.
A scris peste 20 de piese centrate pe problematici socio-politice: migrația forței de muncă, relațiile de putere din sistemul educațional, condiția copiilor care se maturizează în absența părinților, marginalizarea categoriilor vulnerabile, violența și abuzul asupra femeilor.
Piesele ei au fost montate la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Teatrul Mic și Foarte Mic din București, Teatrul Excelsior din București, Teatrul „Ion Creangă” din București, Teatrul Gong din Sibiu, MACAZ Bar Teatru Coop., Centrul de Teatru Educațional Replika. Piesele Mihaelei Michailov sunt traduse în bulgară, engleză, franceză, germană, maghiară, spaniolă. A participat, în 2009, la rezidența de dramaturgie oferită de Royal Court Theatre din Londra.
Piesa ei „Copii răi”, care se joacă de 11 ani, a fost prezentată sub forma unui spectacol-lectură la Festivalul de Teatru de la Avignon în 2014. A fost montată în Bulgaria, Franța, Germania, Luxemburg. A fost publicată în 2016 la editura „Solitaires Intempestifs”.
A coordonat, în 2020, „Antologia de teatru feminist intersecțional”, apărută în cadrul proiectului „Literatură și feminism”.
Nicole Fernández Ferrer
Nicole Fernández Ferrer este coordonatoare a Centrului Audiovizual Simone de Beauvoir din Paris (arhive de film, distribuție, workshop-uri audiovizuale, producție de film feminist și LGBT+, analiză de film bazată pe problemele de gen).

În prezent lucrează cu femei și tineri din închisori, în cadrul unei colaborări cu o organizație nonprofit de librari ai închisorilor (proiecții de film, filmări și analiză de film).

Nicole a ținut conferințe despre cinemaul realizat de femei și despre arta video feministă în New York, Rio de Janeiro, Madrid, Arequipa, Beijing, Barcelona, Taipei și a făcut parte din juriile mai multor festivaluri. A programat festivaluri precum The Gay and Lesbian Film Festival in Paris, Creteil International Women’s Film Festival și Racines Noires Festival.

A lucrat, de asemenea, ca technician de sunet și traducător pentru filme (din spaniolă și portugheză în franceză). Este membră a consilului director în cadrul Le 7čme Genre, Archives du Féminisme, Centre Hubertine Auclert și Collectif Archives LGBTQI.

Trăiește și lucrează în Paris.
Patrick Holzapfel
Patrick Holzapfel activează ca scriitor, critic de film și curator. În 2016 a primit bursa Siegfried Kracauer. Articolele și poveștile lui au apărut în diverse jurnale și publicații în limba germană, precum și în limba engleză. Este redactor șef al site-ului în limba germană ”Jugend ohne Film” și lucrează, de asemenea, pentru Festivalul Internațional de Film de la Viena. A fost curator al mai multor retrospective ample, cum ar fi cea dedicată cinemaului Angelei Schanelec, la Institutul Goethe din Londra, sau cea axată pe cinemaul românesc, la Arhiva de Film a Austriei (Filmarchiv Austria).
René Wolf
René Wolf (născut în 1963) a studiat Științe Politice și Comunicare. În 1988 a început să lucreze la Muzeul de Film din Amsterdam. Mai târziu, a devenit șeful Departamentului Achiziții și directorul artistic al muzeului, care și-a schimbat numele în EYE.
EYE este muzeul din Olanda dedicat filmului și imaginii în mișcare. Se distinge, printre altele, prin colecția sa de filme renumită la nivel mondial, prin expertiza sa în restaurare, prin programele sale educaționale și prin expozițiile sale. Începând cu anul 2012, EYE își are sediul într-o splendidă clădire nouă în care se regăsesc patru cinemauri moderne: unul cu 312 locuri, două cu câte 127 de locuri fiecare și unul cu 64 de locuri. În afară de sălile de proiecție, EYE găzduiește expoziții temporare, o secțiune Panorama, unde poate fi vizitată expoziția permamentă, și un studio pentru activități educaționale.
Dana Bunescu
Dana Bunescu este monteuză și sound designer. Născută în Craiova pe 11 septembrie 1969, a absolvit Academia de Teatru și Film, secția Multimedia, în 2000 și Facultatea de Fizică din cadrul Universității București, specializarea Opto-tehnică și Tehnologii Laser, în 1993.

La cea de-a 13-a ediție a festivalului, am asamblat pentru prima oară un juriu format din specialiști, care va acorda Trofeul Festivalului filmului care împinge cel mai departe și cu cea mai mare pricepere granițele genului documentar. Juriul este format din cinci profesioniști ale căror opere se caracterizează printr-un melanj liber și original de genuri, estetici și formate cinematografice. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro.JURIUL LICEENILOR

Sânziana Șendroiu
Sânziana trece printr-o perioadă în care își descoperă nevoile, scrie cu litere mici, își iubește foarte mult pisica, încearcă diferite tipuri de ojă și înțelege schimbările ca pe o iubire foarte mare și vice-versa.

Sânziana Șendroiu, 16 ani, Câmpulung, Argeș
Raluca Cocor
Atârn ocazional de limbile Babilonului.

Raluca Cocor, 17 ani, Iași
Miriam Gurguță
Sunt Miriam, am 18 ani și ceea ce mă definește este pasiunea mea pentru film, pentru forma aceasta de artă în care fiecare gest primește atenția cuvenită și prin care, pentru câteva minute, poți capta o parte din viața cuiva și, în același timp, poți fura câteva minute din viața spectatorului.

Miriam Gurguță, 18 ani, Vaslui
Arina Litvinova
Bună, sunt Arina și studiez la secția de Scenografie din cadrul Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza". Asemenea artelor vizuale, cinemaul a pătruns în lumea mea în mod spontan, atunci când m-am implicat în organizarea clubului de film al liceului, "CineHub Tonitza", din simplu fapt că era pe atunci singura activitate extracurriculară disponibilă. Treptat, am început să dezvolt o sensibilitate artistică din ce în ce mai mare, până când filmul a ajuns să fie principalul meu interes. Consider că, datorită specificului exprimării sale, una dintre cele mai valoroase funcții ale cinemaului este cea educativă, o funcție de care avem nevoie mai ales în contextul socio-politic actual.

Arina Litvinova, 18 ani, București
Maria Mitulescu
Sunt Maria, încerc zilnic să reproduc fericirea pe care o simțeam când mă uitam la desene animate și mâncam înghețată pe băț - încă n-am echivalentul optim să-l recomand, dar cred că momentul când îmi iese o rețetă bine sau când înțeleg ceva după ce mă străduiesc se apropie.

Maria Mitulescu, 16 ani, București
Iulia Precup
Printre gânduri răcoroase de dragul verii care va veni și dorința de a da un sens frumos timpului ei, Iulia se bucură de (aproape) tot ce îi oferă universul și speră să dea și celorlalți din bucuria ei.

Iulia Precup, 17 ani, București

Ca și în anii precedenți, filmele din competiție vor fi vizionate și de un juriu alcătuit din elevi de liceu. Noutatea acestei ediții constă în parteneriatul dintre One World Romania și Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, care vor colabora pentru a le oferi tinerilor selectați un parcurs mai aprofundat și de durată. Jurizarea din cadrul festivalul One World Romania nu va reprezenta decât prima etapă a unei adevărate imersiuni într-un mod diferit de a face și de a vedea filme. Juriul este format din tineri cu o doză bună de curiozitate intelectuală, pe care îi vom ajuta să își dezvolte acuitatea în perceperea particularităților artei filmice printr-un atelier de film documentar de patru zile înainte de festival, în perioada 22-26 mai 2021. Îndrumați de trei tutori din cinematografia românească, participanții vor realiza exerciții practice (fotografii și filmări) prin prisma cărora vor descoperi ce presupune reprezentarea realității prin aparatul de filmat. Ulterior, liceenii vor fi chemați să alcătuiască selecția și să organizeze din punct de vedere artistic proiecțiile din cadrul festivalului Super 2020.SPONSOR PRINCIPAL: Kaufland
SUSȚINUT DE: Raiffeisen Bank
PARTENER LOGISTIC: DHL
BILETE PRIN: Eventbook
PARTENER DE MOBILITATE: BlackCab
PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST
FESTIVALUL A FOST FONDAT ÎN 2008 DE: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com