FILME

Libertate

In the Open

93 filme în 19 secțiuni
Guillaume Massart
Franța
146 Min.


2017
Photo Film

SECȚIUNEA

Forme de justiţie

V.O.

Franceză

subtitrari

Română, Engleză

companie producatoare

Triptyque Films

Titlu Original

Cumpară bilet

La liberté

program

• 22 martie, 18:00, Cinema Elvire Popesco

Proiecție desfășurată în prezența: Guillaume Massart, Alexandra Melot

• 23 martie, 13:00, POINT

Proiecție desfășurată în prezența: Guillaume Massart, Alexandra Melot


Guillaume Massart
Născut în 1983, în Ardenii francezi, Guillaume Massart regizează și produce documentare, eseuri, filme experimentale și artă video. Primul său scurtmetraj, "Xenocristal" (2008), anticipează următoarele sale filme aflate la granița dintre documentar și artă video. Filmele lui chestionează mizanscena realității și consecințele sale estetice și politice asupra modernității figurative.
Alexandra Melot
Începând cu 1999, Alexandra Mélot a montat mai mult de treizeci de filme și a lucrat ca artist video pentru scena de teatru contemporană. De asemenea, a regizat și câteva documentare și filme de ficțiune, printre care „L’histoire de mon oncle racontée par mon pčre”, în 2003, cu suportul Le Fresnoy. În 2016 s-a alăturat directorilor asociației Périphérie, care susține documentarul creativ, în Montreuil, Franța. După ce a lucrat ca monteur pentru lunmetrajul lui Guillaume Massart, „Libertate”, a ales să se alăture Triptyque films ca producător.

sinopsis

Casabianda, o închisoare deschisă din Corsica, este înconjurată de păduri unde prizonierii se plimbă, de câmpii unde lucrează și de o plajă paradisiacă de unde își iau avânt, din când în când, în mare. Ce vom afla rapid este că majoritatea au comis fapte extrem de grave, despre care se vorbește puțin la nivelul societății. E vorba despre sex, e vorba despre familie, e vorba despre copii. Dar aceste persoane nu sunt prezentate ca niște monștri, deoarece regizorul Guillaume Massart are o relație directă și simplă cu ele, reflectând, în timpul filmării, la tot ceea ce descoperă împreună. În felul acesta, ne ajută să le întâlnim și noi și să ne depășim prejudecățile. Ne vom apropia, o dată cu ele, de niște întrebări extrem de subtile, într-un mod complex, fără simplificări. (Vanina Vignal)

Proiectiile filmului sunt organizate în colaborare cu Périphérie si cu susținerea La Cinémathčque du documentaire.

premii si festivaluri

IndieLisboa International Independent Film Festival 2018

Amsterdam International Documentary Film Festival 2018

Visions du Réel 2018

distribuitor

Norte Productions

AFIȘ

Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București