FILME

În jungla teribilă

In The Mighty Jungle

93 filme în 19 secțiuni
Caroline Capelle, Ombline Ley
Franța
81 Min.


2018
Photo Film

SECȚIUNEA

Într-o altă realitate

V.O.

Franceză

subtitrari

Română, Engleză

companie producatoare

Macalube Films

Titlu Original

Cumpară bilet

Dans la terrible jungle

program

• 16 martie, 13:30, Cinema Elvire Popesco

Proiecție desfășurată în prezența: Caroline Capelle, Ombline Ley

• 17 martie, 15:30, Pavilion 32 - Goethe-Institut

Proiecție desfășurată în prezența: Caroline Capelle, Ombline Ley


Caroline Capelle
Caroline Capelle este fotografă și regizoare, născută în 1988 la Calais. Trăiește și lucrează la Paris. A urmat cursurile de Media moderne în cadrul Universității Paris 8, iar apoi cursurile École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs din Paris, absolvind în iunie 2014.
Ombline Ley
Ombline Ley este o artistă vizuală și regizoare născută în 1988. Trăiește și lucrează la Paris. După terminarea unor cursuri tehnice de montaj, a studiat teoria filmului la Universitatea Sorbonne-Nouvelle și a intrat la École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs din Paris, specializându-se în film și fotografie și abslolvind în 2014. În 2015, primul său scurmetraj "Cavernicole" a primit premiul pentru cel mai bun documentar la a 13-a ediție a Festivalului de Scurtmetraj din Bogota.

sinopsis

Caroline Capelle și Ombline Ley au petrecut o perioadă de timp la institutul La Pépiničre pentru tineri cu dizabilități, aflat în nordul Franței. Însă, departe de a fi doar un film cu intenții bune despre munca incredibilă, atât la nivel social, cât și la nivel uman, care se desfășoară aici - ceea ce se poate citi printre linii -, regizorii ridică ancora și ne invită să pornim într-o călătorie alături de toate persoanele implicate în acest film poetic: au creat nu doar un spațiu cinematografic pentru acești adolescenți, ci, prin montaj, au creat și un spațiu pentru noi, în cadrul căruia ne simțim în largul nostru. Îi însoțim în activitățile lor de zi cu zi, în câmpiile și pădurea unde pot lucra atât cât le stă în putere, la piscină, unde au ocazia să se reconecteze la propriile corpuri și să se relaxeze, sau la ședințele de muzică, pe care unii dintre ei le îndrăgesc mai mult decât orice altceva. Plini de empatie, asistăm la felul în care aceștia experimentează lucrurile din jur cu o poftă contagioasă. Fiecare persoană și fiecare secvență montată devine o pată de acuarelă într-un tablou multicolor și extrem de viu, creat colectiv de către ei, alături și de noi. (Vanina Vignal)

premii si festivaluri

ACID Cannes 2018
Hamburg Film Festival 2018

distribuitor

Macalube films

AFIȘ

Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București