FILME

Încă înregistrăm

Still Recording

8 filme în 1 secțiuni
Saeed Al Batal & Ghiath Ayoub
Liban, Siria, Franța, Qatar, Germania
116 Min.


2018
Photo Film

V.O.

Arabă

subtitrări

Română, Engleză

companie producătoare

Bidayyat for Audiovisual Arts


Titlu Original

Lissa Ammetsajjel

SECȚIUNEA

Noi posibilități


sinopsis

Acest film este tentativa reușită a doi tineri activiști sirieni de a realiza un portret sensibil și complex al unei situații imposibile, care nu simplifică mizele războiului civil care le distruge țara și care pune întrebări existențiale într-o manieră universală.  
Nu vedem super-eroi, ci bărbați tineri care au devenit soldați ai unei cauze pierdute. Sunt foarte curajoși, au idealuri și sunt gata de orice pentru a și le apăra, dar în cadrul filmului ne apar ca persoane care ne seamană, cu speranțele lor, cu ezitările lor, cu descurajarea lor, chiar cu plictiseala lor și uneori arătându-și imaturitatea și o anumită nonşalanţă specifice vârstei.
De partea cealaltă a „graniței" (o stradă), la 500 de metri de acest infern pe pământ, în cartierele neasediate ale Damascului, viața „normală" continuă - văzând-o, ne dăm seama de nebunia regimului sirian și de schizofrenia din jur. Într-adevăr, nu există posibilitatea unui viitor în mijlocul unei asemenea violențe a statului. Datorită celor doi realizatori ai filmului, simțim și înțelegem acest lucru pe deplin. (Vanina Vignal)

* Nerecomandat persoanelor sub 15 ani

* Adoptat de HAI CU BICLA

premii și festivaluri

Venice Film Festival 2018

Mar del Plata International Film Festival 2018

Göteborg Film Festival 2019

Ji.hlava International Documentary Film Festival

Valdivia International Film Festival - Best International Feature Film


Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com