Invitați

75 invitați la 29 filme și evenimente

AMBASADORI OWR


Alexandru Andrășanu

Alexandru Andrășanu

Geolog, profesor

 Alexandru Andrășanu este geolog, profesor, pionier in aplicarea programelor de geoconservare și geoparcuri în România. A fost implicat in peste 50 de proiecte naționale și internaționale, este coordonator al programului de master Geobiologie aplicată în conservarea patrimoniului natural și cultural, director al Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, inițiator al Geoparcului Internațional UNESCO Ținutul Buzăului, membru in structurile de conducere ale Rețelei Internaționale a Geoparcurilor și expert UNESCO pentru geoparcuri, cu misiuni de evaluare în 15 geoparcuri din 11 țări. Îi place să inspire și să se lase inspirat de oamenii creativi, visători și optimiști.
Magor Imre Csibi

Magor Imre Csibi

Director

Conduce departamentul de Leadership la Trendconsult, cu misiunea de a schimba cultura în cât mai multe organizații și în societate. Între 2017-2018 a fost directorul executiv al biroului WWF în Korea, după ce a condus 7 ani în România cea mai mare organizație de conservare a naturii din lume, WWF. A fost și europarlamentar, ales pe listele PNL vicepreședintele Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din Palamentul European și a predat la Universitatea Babeș-Bolyai. În 2009 a fondat publicația Think Outside the Box, pe care a și coordonat-o în primii doi ani.
Paula Dunker

Paula Dunker

Activistă

Paula Dunker promite că munca ei (artistică) se bazează pe analiza sistemelor de reprezentare, producție și creație. Lucrează cel mai des cu corpul. Este fiică a dansului contemporan românesc, soră a teatrului politic local, mamă în scena de clubbing queer bucureșteană și (alături de Alex Bălă) inițiatoarea genului muzical techno-faggothique. Confruntă tiparele existente, ajută la clădirea unor posibile lumi noi și la vindecarea acesteia.
Raluca Negulescu-Balaci

Raluca Negulescu-Balaci

Director Executiv

Este directoarea executivă a UiPath Foundation, organizație non-profit globală înființată în ianuarie 2019 de compania UiPath.
UiPath Foundation are misiunea de a susține copiii din comunități dezavantajate din România și India prin programe de sprijin integrat, cu scopul de a le oferi acces egal la educație de calitate. Raluca are peste 13 ani de experiență în sectorul non-guvernamental, axându-se pe dezvoltarea de programe cu impact social și educațional dedicate copiilor care provin din familii vulnerabile social din Europa și India. Raluca a fost implicată în echipa care a dezvoltat documentarul Toto și surorile lui (regizor Alexander Nanau) și a colaborat cu echipa documentarului Acasă – My home (regizor Radu Ciorniciuc) în construirea unor contexte de dialog la nivel global privind provocările cu care se confruntă copiii din familii vulnerabile. Raluca este alumna a programului Young Leaders al Institutului Aspen România din 2015 și a comunității globale Global Shapers, o inițiativă a World Economic Forum.
Roxana Bucată

Roxana Bucată

Cercetatoare

Este cercetătoare în științe și politici de mediu, cu focus pe tranziția energetică. În trecut, a documentat subiecte despre mediu și a scris pentru mai multe publicații de-a lungul ultimilor 10 ani: Think Outside the Box, Scena9, Vice, PressOne, Euractiv.
Tedy Necula

Tedy Necula

Producător

Tedy Necula producător în Necula Agengy, ajut brandurile sa spuna o poveste inspirationala prin video. Din portofoliul meu fac parte Fan Courier, Chevrolet, UNICEF, Consiliul European, Orange Romania, Unilever, Apa Nova, JRC Germany, Blue Heron Foundation. Felul meu de a face lucrurile, are un singur obiectiv: sa gaseasca si sa exprime acea parte inspirationala din orice subiect sau brand, care va motiva o lume prin mesajul ei.

JURIU INTERNAȚIONAL


Cintia Gil

Cintia Gil

Curator de film

Curatorul de film Cintia Gil s-a născut în Portugalia. În perioada 2012-2019 a lucrat în calitate de co-directoare și apoi de directoare a festivalului Doclisboa, în timp ce între anii 2019-2021 a coordonat Sheffield DocFest. Proiectele de curatoriat ale lui Gil includ o mare varietate de serii de film, retrospective și expoziții, atât contemporane, cât și istorice. Pe lângă acestea, începând cu 2015, este membră a comitetului executiv al Apordoc – Associaçăo pelo Documentário (Asociația Filmului Documentar Portughez). De asemenea, a făcut parte din jurii internaționale în cadrul unor festivaluri precum Berlinale, Cairo Film Festival, Ficunam, Mar del Plata, Jerusalem Film Festival, Torino Film Festival, Taiwan IDF, FidMarseille, Seville European Film Festival, DokuFest.
Gianina Cărbunariu
Gianina Cărbunariu (n. 09.08.1977) este regizoare de teatru și dramaturg, actualmente directoare a Teatrului Tineretului și curatoare a Festivalului de Teatru Piatra Neamț. Spectacolele sale de ficțiune au ca sursă de inspirație documentarea prin interviuri sau cercetarea în diferite arhive pe teme legate de realitatea prezentă sau de trecutul recent.  Proiectele sale sunt realizate în regim independent, în coproducție cu diferite teatre de stat, sau produse de teatre din România și din străinătate, și au fost prezentate în cadrul a numeroase festivaluri și turnee internaționale. Textele Gianinei Cărbunariu au fost traduse și montate de regizori din Franța, Germania, Canada, SUA, Japonia, Polonia, Slovacia, Suedia, Danemarca, Italia, Spania, Ungaria, UK, Turcia, Israel, Belgia, Elveția, Chile, Austria și Grecia. Este co-autoare a scenariului filmului „Tipografic Majuscul”, regizat de Radu Jude.
Lotte Mik-Meyer

Lotte Mik-Meyer

Profesoară

Lotte Mik-Meyer este profesoară și directoare a Departamentului de Film Documentar (MFA) în cadrul Școlii de Film din Norvegia. Are o diplomă de master în Dezvoltare Internațională și Media și a studiat la instituții precum Universitatea Roskilde, Universitatea din Copenhaga, Université Paris VII, Universitatea din Durham. Pe lângă activitatea ei ca profesoară la Școala de Film din Norvegia, a fost implicată în programe de dezvoltare a talentului artistic în colaborare cu Școala Națională de Film din Danemarca, Binger Film Institute, Screen Institute Beirut, Sundance și alte platforme din Danemarca și din restul lumii. Însoțită doar de camera sa de filmat, Lotte a lucrat în Orientul Mijlociu și în zona de sud a Africii și are o vastă experiență în filmări pe cont propriu în zone de conflict din Yemen, Siria, Liban, Egipt și Madagascar. 
Filmografie (regie și imagine): Return of a President (2017) / The Arab Initiative (2008) /  What We See (2006) / Drawing/a non-linear structure (2006)

JURIUL LICEENILOR


Șerban Mark Pop
Eu sunt Șerban Mark Pop, dar prefer doar Șerban. Am 19 ani, m-am născut și am crescut în Cluj-Napoca (#ClujPride). Ascult muzică tristă, scriu poezie tristă și mă uit la prea multe true crime docs. Ador filmele care sunt un deliciu vizual cu tente experimentale. Atât.
Ana Radu
Bacău

Sunt Ana și am 16 ani. Iubesc filmul, poezia, pictura și culoarea galben.  Sunt obsedată de mubi și de Eric Rohmer.
Beatrice Baciu
București

La mine e simplu: vreau doar să simt cât mai mult, mai intens și mai real cu putință - iar asta e ce mă apropie de film, muzică, poezie.
Ca să nu uit că am fost aici. 
Cosmin-Cristian Doandeș
Drobeta-Turnu Severin

Mă uit acum în oglindă și încerc să îmi dau seama cine sunt. Hei, îs Cristi, am 17 ani și îmi place sa analizez, să citesc și să plâng la filme.
Ecaterina Popescu
Bacău

Bună, sunt Eca, am 17 ani și îmi plac oamenii, sucul de portocale și scenele de dans din filme. :)
Miriam Dragomir
București

Eu nu fac multe, dar filmele da (uneori mă fac să zâmbesc foarte foarte tare) 

EVENIMENTE CONEXE


Alexandra Mihaela Dancs
Alexandra Mihaela Dancs este dansatoare și coregrafă independentă. Colaborează cu Vava Ștefănescu, Cosmin Manolescu, Florin Flueraș, Cătălina Gubandru, Doris Uhlich, Mădălina Dan, Andreea David, Zan Yamashita, Rui Catalao, Carmen Coțofană, Robert Bălan, Jean Lorin Sterian, Florin Fieroiu etc. În 2010 și 2012 a fost bursieră DanceWeb la Impulstanz Vienna. În 2014 primește Premiul de Excelență pentru contribuția adusă construcției dansului contemporan românesc din partea Centrului Național al Dansului București. În 2016 concepe “Totul pentru Endorfine”, un program produs de CNDB, adresat tuturor amatorilor de dans. Din 2019 face parte din “pj.lo & the accidentals”. “ALTER” intervenție hibridă în colaborare cu Nicoleta Lefter și Vlaicu Golcea, pe textele Angelei Marinescu, solo-ul ,,În Căutarea Dansului” și duetul “Attention: River Residents!” în colaborare cu Urvi Vora sunt cele mai recente proiecte ale sale. Este artist asociat AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică.
Alexandru Solomon
ALEXANDRU SOLOMON este Președintele Asociației One World Romania și a fost directorul festivalului cu același nume până în 2018. Alexandru este unul dintre cei mai activi și premiați documentariști români, regizând și producând documentare din anul 1993. Printre documentarele regizate se numără „Marele jaf comunist” (2004), „Război pe calea undelor” (2007), „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” (2010) și „Ouăle lui Tarzan” (2017).  În 2017, a publicat volumul „Reprezentări ale memoriei în filmul documentar”. Predă la UNArte, departamentul Fotografie și Imagine Dinamică.
Alina Haiduc Sukumaran
Alina Haiduc Sukumaran, voluntar Conscious Planet - Salvează Solul (Fundația Isha), este Confidence Coach, Fondator al Mastermind-urilor Puterea Grupurilor de Apreciere, autor publicat Hay House. Studiază, practică, predă și scrie cu pasiune despre Obiceiurile Fericirii, în dorința de a contribui la o lume mai animată de bucurie și bunăstare pe toate planurile. Copilăria idilică petrecută în satul bunicilor din Ardeal i-a dat înțelegerea puterii comuniunii om-natura, precum și a valorii comunităților și colaborării dintre oameni, principii pe care le promovează prin voluntariatul Salvează Solul și prin Grupurile de Apreciere.
Ana-Maria Marinescu-Pălăduș
Ana-Maria Marinescu-Pălăduș este activistă cu 15 ani de experiență în domeniul educației privind dezvoltarea durabilă și schimbările climatice în cadrul asociației REPER21, pe care a co-fondat-o. Originară din Turnu Măgurele, Ana este din 2016 președintele și fondatorul Grupului de Acțiune Locală Turnu 21 care are ca scop reducerea sărăciei și excluziunii sociale în Turnu Măgurele și dezvoltarea durabilă a comunității turnene.
Andreea Hofer
Andreea Hofer este membru fondator al asociație MaiMultVerde și are o experiență de peste 15 ani în derularea proiectelor de mediu și în fundraising. A coordonat ample campanii de împăduriri și de combaterea risipei alimentare și proiecte educaționale în școli. Consideră că schimbările sociale se pot face din interiorul comunităților și militează pentru crearea unor instrumente civice care să fie folosite pentru protejarea ecosistemelor naturale.
Andrei Cotoară
Andrei Cotoară este mebru al Societăţii Ornitologice Române din 2017 şi un păsărar cu experienţă. Pasiunea sa este observarea diverselor specii din România și Europa și identificarea lor vizual sau pe baza sunetelor. După 6 ani de muncă asiduă, documentare şi experienţe petrecute alături de cei mai buni ornitologi, Andrei Cotoară a devenit unul dintre cei mai buni cunoscători ai păsărilor din România, fiind participant în numeroase programe de monitorizare în vederea conservării speciilor de păsări sălbatice.  Andrei este student în primul an la Facultatea de biologie a Universității din București. Andrei spune că pasiunea sa pentru ornitologie cuprinde o arie bogată de activităţi, pentru că doar aşa poţi deveni un bun păsărar.
Aurelia Grecu
Aurelia Grecu, specialist în ecologie și protecția mediului, cu un doctorat în științele mediului, are peste 18 ani de activitate în domeniul evaluǎrilor şi studiilor de mediu pentru diferite tipuri de ecosisteme, inclusiv ecosistemele agricole, cu experienţǎ în inspecţia şi certificarea ecologicǎ a produselor alimentare, a  terenurilor și a biodiversității.
Este implicatǎ în promovarea de soluții ecologice locale, colectarea și diseminarea celor mai bune practici, ca variante durabile la degradarea solului, declinului biodiversității și a schimbărilor climatice. Reprezintă inițiativa internațională “Salvează solul” ca și voluntar, scopul fiind acela de a încuraja oamenii spre viață trăită conștient, în armonie cu natura.
De asemenea, este trainer pentru sisteme de agricultură durabilă și organică și lector pentru managementul mediului și managementul deșeurilor.
Bogdan Iancu
Bogdan Iancu este lector universitar și coordonator al programelor de master în Antropologie și Studii Vizuale și Societate din cadrul Departamentului de Sociologie al SNSPA București. A obținut diploma de doctorat în antropologie și etnologie la Universita degli Studi di Perugia (Italia) și predă cursuri de practică etnografică, antropologie vizuală, antropologia muncii, cultură materială. Printre interesele sale de cercetare se regăsesc aspirațiile locative și cultura materială domestică ale clasei de mijloc din București (și nu numai), transformări ale peisajelor urbane și rurale postsocialiste, reprezentări vizuale și senzoriale ale spațiului domestic. A coordonat recent, împreună cu Monica Stroe și Andrei Mihail, volumul ,,Ipostaze și etnografii ale carantinei în pandemie” (Editura Pro Universitaria 2021).
Claudia Șerbănuță
Claudia Șerbănuță este un specialist în biblioteci cu experiență internațională în susținerea unor servicii de bibliotecă moderne în sprijinul dezvoltării comunității. Ea are un doctorat în Biblioteci și Științe ale Informației de la Universitatea din Illinois la Urbana-Champaign. Între 2014 și 2016, Claudia a fost director interimar al Bibliotecii Naționale a României. În ultimii patru ani, a lucrat la Progress Foundation România în calitate de Community Development Manager în proiecte naționale și internaționale de promovare a accesului democratic la educație. Claudia Șerbănuță este unul dintre principalii organizatori ai conferinței internaționale Occupy Library și membră EduCaB România.
Cristina Briziou
Cristina Briziou este ghid compostare și responsabil comunicare și formare la Urban Cultor. De profesie horticultor este implicată în proiecte de agricultură urbană dar și în gestionarea fermei Bio&co unde practică principiile agriculturii ecologice și regenerative. Compostarea și transformarea biodeșeurilor urbane în resursa este, în opinia ei, cheia pentru un viitor mai sustenabil în ceea ce privește producția hranei. În acest sens, "Food for the Earth, Composting Communities for Climate" este proiectul său de suflet.
Eliza Trefas
Eliza Trefas, performer și coregraf, activează în dans contemporan și arte vizuale. În prezent își desfășoară propriile cercetări și proiecte în colaborare, fiind interesată de relaționarea formelor de viață vizibile și invizibile prin intermediul corpului. A început să-și prezinte lucrările în contexte precum eXplore Festival București, Bang Torres Vedras, Multiplicidades Festival Santa Cruz, RAKETE TQW, DO Festival Gdansk, Centrul Național al Dansului București. În 2021, primește premiul CNDB pentru contribuția adusă dansului contemporan.
Felicia Ienculescu-Popovici
Felicia Ienculescu-Popovici e director al Asociației Greenitiative și al Centrului Green Mogo, una dintre cele mai verzi clădiri din România. Inițiatoare a Platformei Școli verzi și co-autor al programei și auxiliarelor didactice pentru opționalul Eco educație pentru Școli verzi, a încercat să găsească o formulă de eco educație inovatoare pentru școlile din România. Activitatea ei a fost recompensată cu Women of Courage Award de către Ambasada SUA la București și cu Roger Léron Award de către FEDARENE, Federația Europeană a Agențiilor și Regiunilor pentru Energie și Mediu. În 2011 a participat la prestigiosul program al Departamentului de Stat International Visitor Leadership Program, secțiunea dedicată schimbării climei și energiei curate. Din 2020 Felicia e consilier în Consiliul Local al comunei Mogoșoaia, Ilfov.
Florin Flueraș
Mai mult decât vizuală sau conceptuală, Florin Flueras își vede practica sa recentă ca affect art sau love art. În Love, Unexperiences, Unimages, Unhere explorează situații și capacități corporale ce acționează meta, afectând ce e posibil de gândit, văzut și simțit în diferite contexte. În Artwork transformă lucrări în practici, compunând o „metodă” în formatul tehnicilor somatice/spirituale. Prin Art Opening creează zone temporare de posibilitate, deschideri artistice la nivel de formate, teme și estetici. Împreună cu Alina Popa a creat medii alternative de artă, artworks as Artworlds (Unsorcery, The Clinic, Black Hyperbox). Candidatul e o altă entitate pe care a inițiat-o împreună cu Ion Dumitrescu pe baza practicii lor Postspectacol de a aplica instrumente de performance la alte zone ale realității. În unele contexte lucrările apar neinvitate – Unofficial Unworks. Florin Flueras își extinde practica artistică în filosofie, politică, spiritualitate, mass-media, educație, literatură, sănătate – produce întâlniri performative între artă și exteriorul ei, afectând convenții și certitudini din ambele sfere.
Florin Stoican
Președinte al Asociațiilor Kogayon și Parcul Natural Văcărești, este geolog, conservaționist, membru coordonator al echipelor care au înființat Parcul Național Buila-Vânturarița și Parcul Natural Văcărești, cu expertiză în conservarea naturii, managementul ariilor protejate și al resurselor naturale, dezvoltare durabilă, educație ecologică.
George Bouroș
George Bouroș lucrează pentru Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, din Vrancea. George este biogeograf, doctor în biologie și efectuează activități de cercetare și conservare pe diferite subiecte precum: arii naturale protejate, activism de mediu, geoinformatică (GIS),  ecologia carnivorelor în special și a mamiferelor în general, reabilitarea și salvarea animalelor sălbatice. Din 2013, este membru al Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), Grupul Specialiștilor pentru Vidre, iar din 2019 este explorator National Geographic.
Incze Zsuzsa
Manager de proiect la Fundatia Civitas pentru societatea civila, Coordonator al programului Food Hub cu experienta de peste 15 ani in domeniul dezvoltarii rurale.
Ioana Dobrescu
Ioana Dobrescu este directorul Water Footprint Implementation, organizație bazată pe expertiza în aplicarea metodologiei de amprentă a apei, care lucrează atat cu organizații din mediul privat cât și public pentru a le ajuta să cuantifice și să înțeleagă utilizarea apei de-a lungul lanțului valoric și modul în care acesta are impact asupra economiei globale, a mediului și a societății. Ioana este, de asemenea, implicată constant în diferite alte programe și inițiative de apă precum Fundația Wetskills prin care organizează programe internaționale de training și dezvoltare de capacități pentru tineret și este co-lider al programului pentru tineret a World Water Quality Alliance sub egida Programului Natiunilor Unite pentru Mediu.
Ionuț Bădică
Ionuț Bădică este Președintele Institutului de Cercetare în Permacultură din România, cofondator și  coordonator al proiectul Grădinescu - cea mai mare rețea de Grădini urbane din România. În Prezent este managerul proiectului Sol și Suflet - centrul permanent de inovare producție și educație în agricultură regenerativă.
Judita Ragauskait
Judita Ragauskaite este coordonatoarea festivalului de film documentar dedicat drepturile omului „Inconvenient Films” din Vilnius Lituania. Înființat în 2007 ca eveniment anual de film, este în prezent cel mai mare festival de film documentar din țară și a dezvoltat de-a lungul anilor diverse programe  de promovare a filmului documentar în școli și biblioteci.
Lavinia Andrei
Lavinia Andrei este de profesie inginer energetician. In 1993 a descoperit apariția societății civile în România și de atunci a rămas fidelă acestui sector. Inițial a activat ca voluntar, apoi ca manager de proiect, iar în 1998 a înființat alături de câțiva prieteni organizația TERRA Mileniul III. În cadrul organizației pe care o conduce, Lavinia a implementat sute de proiecte, iar cele mai multe dintre acestea, au vizat combaterea cauzelor și efectelor schimbărilor climatice. Însă, dintre toate proiectele implementate, cele mai dragi îi sunt proiectele educaționale, pentru că „ele îți oferă satisfacția lucrului bine plămădit”.
Luana Poienar
Luana Poienar este pasionată de tot ce înseamnă frumos, de la gust la vizual. Specializată în nutriție și dezvoltare personală, oferă ghidare prin ateliere de gătit și consiliere nutrițională celor care își doresc îmbunătățirea relației cu mâncarea. Are vaste cunoștințe și experiențe în programe europene și industria culinară și vine cu o abordare proaspătă asupra subiectului propus. Vă invită cu drag la conversații la atelier.
Magda Huiculescu
Magda Huiculescu este  fondator și ceramist în cadrul atelierului Mudly in Love, om ghidat de dorința de a aduce oamenii mai aproape de artă și de natura lor creatoare.
Magor Imre Csibi
Magor Imre Csibi conduce departamentul de Leadership la Trendconsult, cu misiunea de a schimba cultura în cât mai multe organizații și în societate. Între 2017-2018 a fost directorul executiv al biroului WWF în Korea, după ce a condus 7 ani în România cea mai mare organizație de conservare a naturii din lume, WWF. A fost și europarlamentar, ales pe listele PNL vicepreședintele Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din Palamentul European și a predat la Universitatea Babeș-Bolyai. În 2009 a fondat publicația Think Outside the Box, pe care a și coordonat-o în primii doi ani.
Maria Draghici
Maria Drăghici este artist, activist, cercetător în cadrul mai multor echipe pluridisciplinare de investigație asupra realului socio-politic și de interes public în sensul conceptului extins de școală prin intermediul creației artistice.
Mihaela Pelea
Mihaela Pelea este un tehnician nutriționist care oferă consiliere nutrițională și psihonutrițională persoanelor care vor să slăbească, să își îmbunătățească relația pe care o au cu mâncarea sau să se simtă mai bine, mai energici și mai sănătoși. Mihaela este foarte pasionată de rolul pe care hrană îl joacă asupra sănătății noastre și împărtășește cu drag informații despre acest subiect pe pagina ei de Facebook - Mihaela Pelea Nutriționist, locul unde veți putea să vedeți și rețetele pe care le creează pentru a ne fi mai ușor să adoptăm obiceiuri alimentare mai sănătoase.
Mihai Barabancea
Mihai Barabancea este un artist vizual neconvențional din București ce folosește mediul fotografic, dar și video art. Temele abordate sunt societatea contemporană și hyper-realismul magic sau influența pe care media și construcțiile sociale o au asupra societății. Abordarea sa e o combinație între street photography, documentary dar și staged photography. El este autorul a 3 photobook-uri cult: Rescrierea Secvenței, Sărutul (Album accesibilizat și persoanelor cu deficit de vedere), Falling on Blades - ultima carte fiind publicată de Edition Patrick Frey din Elveția. Primul său album a câștigat Premiul Experiment Tipografic la concursul ,,Cele mai frumoase cărți din România". A mai câștigat Gomma Prix Award pentru una din seriile de imagini. A scris, coregizat și condus direcția artistică pentru filmul "Blades Digital". Ultima sa show-expoziție este Metatronix 3000 - "on eastern futuristic nostalgia" @ 2/3 Galeria din București. În vasta sa experiență a participat la numeroase expoziții, rezidențe, dar și evenimente neconvenționale și a fost martor al unor situații atipice, incredibile la limita realității absurde. De aceea consideră că este necesar să împartă cunoștințele sale unor oameni deschiși și pasionați de artă, experiențe absurde, dar și fotografie.
Mihai Enescu
Mihai Enescu - tatăl lui Mihnea, îndrăgostit de viață și de România, voluntar pentru cauze nobile, militant al promovării informațiilor corecte și documentate despre păduri, confundă mereu munca cu pasiunea, trainer, manager de proiect, inginer silvic, doctor în silvicultură, asistent universitar și, nu în ultimul rând, cel care te întreabă când ai zâmbit ultima dată :)
Mihai Zotta
Director tehnic Fundația Conservation Carpathia
Inginer silvic, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul conservării naturii. Gestionează de 11 ani proiectele de reconstrucție ecologică, activitatea ocoalelor silvice, echipele de intervenție rapidă din cadrul Fundației Conservation Carpathia.
Crede că pădurea nu are nevoie de noi pentru a fi salvată, la fel cum nici animalele sălbatice nu au nevoie de noi ca să le salvăm, prin „reglarea” populațiilor prin vânătoare. Este suficient să lăsăm naturii zone suficient de mari pentru ca aceasta să poată evolua natural.
Mina Sava
Mina Sava este arhitect, absolventă a Universității de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Bucureşti în 1996. Curs master arhitectura 1997. Din 2002 activează ca arhitect partener la A Stil SRL, fiind laureată cu numeroase premii la concursuri de arhitectură.  Membru fondator al Ordinului Arhitecţilor din România (OAR)  în 2003 și delegat în Consiliul Național al OAR 2014-2021. Este membru fondator şi preşedintele Asociaţiei De-a Arhitectura din 2013, prima organizaţie din România care dezvoltă şi promovează programe de educaţie non-formală de arhitectură şi mediu construit pentru copii și tineri. Reprezentant al Ordinului Arhitecților din România la Programul de lucru al Uniunii Internaționale a Arhitecților- Arhitectura și Copiii.
Oana Barbonie

Oana Barbonie este editorul vizual al publicației DoR și face parte din echipă din 2018. A studiat jurnalism și antropologie vizuală. Face colaje de peste zece ani și spune povești vizuale prin orice format îi pică pe mână, de la scris pe post-it-uri, la îmbinat fotografie, desen sau video. Poate ai dat peste una dintre poveștile ei scurte scrise cu albastru pe Instagram.

Oana Ghera
Oana Ghera este curator de film, expert în educație cinematografică și manager cultural. A fost co-selecționer al Festivalului Internațional de Film NexT între anii 2016 și 2018, coordonator de proiecte  în cadrul programelor de educație cinematografică Education à l’image (2015-2018) și One World Romania la Școală (2018-2020), iar începând din 2020 este director artistic al Festivalului Internațional de Film Experimental București (BIEFF) și coordonează activitatea Asociației Culturale Bloc Zero, pe care a co-fondat-o.
Petra Dobruská
Petra Dobruská este antropolog, expert în educație, producătoare și directoare de programe, editoare și traducătoare. Începând cu 2010 lucrează în domeniu culturii și al proiectelor educaționale, fiind fondatoarea programului de educație prin film One World Romania la Școală. În 2019, a co-fondat Asociația Bloc Zero. Cel mai recent proiect dezvoltat și gândit de ea, revista de bandă desenată POC!, atinge în primul său număr probleme de mediu, un subiect care a preocupat-o de a lungul anilor atât la nivel profesional, cât și personal.
Roxana Buzețelu
Roxana Buzețelu este fondatoarea Asociației Micile Bucurii, ONG cu drag de sine și natură. Scopul nostru este să încurajăm oamenii să se întoarcă spre viața trăită conștient, pentru a putea respecta natura care ne înconjoară și a-i înțelege rolul vital pe care îl joacă. Dincolo de relația pe care o avem cu mediul, nutrim în cei care ne sunt alături importanța disciplinei interioare, a unei practici constante de conștientizare a tot ceea ce se întâmplă în noi și cum se reflectă în alegerile pe care le facem.
Roxana Buzețelu
Roxana Buzețelu este fondatoarea Asociației Micile Bucurii, ONG cu drag de sine și natură. Scopul nostru este să încurajăm oamenii să se întoarcă spre viața trăită conștient, pentru a putea respecta natura care ne înconjoară și a-i înțelege rolul vital pe care îl joacă. Dincolo de relația pe care o avem cu mediul, nutrim în cei care ne sunt alături importanța disciplinei interioare, a unei practici constante de conștientizare a tot ceea ce se întâmplă în noi și cum se reflectă în alegerile pe care le facem.
Roxana Luca
Roxana Luca a devenit hotărâtă în a împărtăși știinta Yoga după ce a fost profund impactată și inspirată de programele din cadrul Fundației Isha în 2016. A voluntariat 3 luni în Isha Yoga Center din sudul Indiei la sfârșitul anului 2016. Apoi a continuat cu un antrenament intensiv de 5 luni cu peste 1750 de ore dedicate, pentru a putea asimila și oferi ustensilele clasice de Hatha Yoga. Roxana a rămas de atunci un profesor și un voluntar cheie, oferind cursuri Isha Yoga de impact în Europa. Este stabilită în România dar a ajuns la audiențe din UK, Slovenia, Austria & Ungaria.
Tea Vasilescu
Tea Vasilescu este un Specialist în Comunicare cu 15 ani de experiență în mediul ONG. A lucrat și voluntariat în protecția mediului, drepturile jurnaliștilor, dar și în social și sănătate. A trecut un pic pe la radio, dar sufletul i-a rămas de partea comunităților. E o mamă activă în bucățica ei de lume din Corbeanca, unde încearcă să devină un cetățean mai bun, o ecologistă (măcar) de nivel mediu și să îl inspire pe băiețelul ei și pe prietenii lui să învețe despre o lume mai bună. O poți urmări postând pe www.facebook.com/viitorplus și pe blogul personal www.corbihood.ro.
Tilman Scheel
Tilman Scheel este directorul general și fondatorul companiei Reelport GmbH. Născut în 1970, Tilman a studiat istoria artei și dreptul. În 2001, Tilman a devenit avocat cu consultanții Arthur Andersen / Ernst & Young, domeniile sale de expertiză fiind dreptul societăților și mass-media. În 2004, Tilman a fondat Reelport GmbH, un serviciu VoD pentru industria filmului, oferind pentru parteneri precum Academia Europeană de Film soluții video de ultimă generație. În 2017, Tilman a fondat AVA, serviciul principal de VoD pentru bibliotecile publice și universitare din Germania, Elveția, Austria și Serbia.
Vera Marin
Vera Marin predă la Universitatea de Arhitectură și Urbanism din 2001, an în care a fost printre inițiatorii ATU – Asociația pentru Tranziție Urbană. Din 2013, este vice-președinte al Asociației De-a Arhitectura. Este arhitect specializat în urbanism și în management de proiect și a lucrat în mediul asociativ și în firme private ca trainer, consultant, coordonator de proiecte, expert, specialist cu drept de semnătură în urbanism, etc.. Temele acestor proiecte sunt variate, dar urmând mereu același principiu al dialogului care duce la cele mai bune soluții.
Viorel Morărescu
Director Direcția Politici în Sectorul Vegetal, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

FILME


Abdallah Al-Khatib
Abdallah Al-Khatib (n. 1989, Yarmouk) a studiat Sociologia la Universitatea din Damasc. A lucrat pentru ONU pe post de coordonator al activităților și voluntarilor și pentru UNRWA, în calitate de coordonator al Centrul pentru Sprijinirea Tineretului din Yarmouk. Împreună cu câțiva prieteni a înființat asociația umanitară Wataad, care a organizat zeci de proiecte în diverse regiuni din Siria și în special în Yarmouk. În 2016, în Suedia, a primit Premiul Per Anger pentru Drepturile Omului. La ora actuală Abdallah trăiește în Germania, unde a obținut recent statutul de refugiat.
Ada Solomon
Ada Solomon este o producătoare de film din România și fondatoarea și directoarea casei de producție HiFilm, creată în 2004,și a microFILM, creată în 2012. Lucrează în domeniul filmului de mai bine de 25 de ani.
A colaborat la realizarea de filme de ficțiune și documentare cu figuri importante ale Noului Cinema Românesc, precum Cristian Nemescu, Radu Jude, Razvan Radulescu, Adrian Sitaru, Constantin Popescu, Alexandru Solomon și a produs scurtmetraje și lungmetraje de debut ale unor cineaști emergenți precum Paul Negoescu, Cristian Iftime, Daniel Sandu, Ivana Mladenovic, Sebastian Mihailescu, Stefan Constantinescu, Valentin Hotea, Adriano Valerio, Federico Bondi, Martha Berman.
A produs filme care au fost prezentate și au câștigat premii în cadrul celor mai prestigioase festivaluri de film: Cannes, Berlin, Veneția și Sundance. Dintre proiectele sale recente fac parte „Poziția copilului” (Călin Peter Netzer, 2013), care a câștigat Ursul de Aur la Berlin, „Aferim!” (Radu Jude, 2015), care a câștigat Ursul de Argint, și „ Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (Radu Jude, 2021), de asemenea câștigător al Ursului de Aur. Ada Solomon a co-produs alături de numeroase țări europene și și-a lansat filmele în peste 50 de tări. A fost line producer pentru proiecte internaționale precum filmul lui Franco Zeffirelli, „Callas Forever” și cel al lui Maren Ade, nominalizat la Oscar, „Toni Erdmann”.
Ada Solomon este vicepreședintă a comitetului executiv al Academiei Europene de Film, Președinte Executiv al European Women’s Audiovisual Network, Coordonator Național pentru România în cadrul EAVE, membră a comitetului executiv al ACE. A primit Premiul European pentru Co-producție – Premiul Eurimages în cadrul Premiilor Europene de Film din 2013 și Premiul Central European Initiative în cadrul Festivalului de Film de la Trieste din 2018.
Adrian Cioflâncă
Adrian Cioflâncă este istoric. Director al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România „Wilhelm Filderman” și membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Din 2005 este membru în delegația României la International Holocaust Remembrance Alliance. Consultant și documentarist pentru mai multe filme și piese de teatru.
Aleksey Lapin
Aleksey Lapin s-a născut în Tomsk, Rusia. La vârsta de 10 ani s-a mutat împreună cu familia sa în Italia, unde a absolvit programul de licență în Arte la Universitatea Liberă din Bolzano. Ulterior a urmat cursurile de regie de film susținute de Michael Haneke la Academia de Film din Viena. Scurtmetrajul său, „100 EUR” (2018), a fost proiectat la mai multe festivaluri de film internaționale și a câștigat premiile cele mai importante în cadrul Premiers Plans d'Angers și Tallinn Black Nights Film Festival.
Andra Popescu
Născută în ultimii ani ai Republicii Socialiste România, Andra Popescu a studiat Arte Plastice și Științe Politice. În urmă cu zece ani a început să lucreze ca producător de filme documentare în Azerbaidjan și Georgia. În urmă cu cinci ani a devenit interesată de fenomenul Cinecluburilor, o vastă infrastructură de studiouri de film pentru amatori aparținând caselor de cultură ale studenților sau muncitorilor, răspândite în sute de orașe din țările blocului de Est din 1957 până la căderea Uniunii Sovietice. A adunat bobine de 16 mm  cu filme aparținând unor cineamatori români într-o colecție pusă la dispoziția publicului pe www.cineama.ro. Ca regizoare de film, practicile ei sunt înrădăcinate în antropologia vizuală, metodologia cercetării, arhive și alte imagini găsite.
Claudia Joldes

Claudia Joldes

Director Assistant

Țara

Daniel Kötter
Daniel Kötter este un cineast și regizor de teatru muzical internațional. Proiectele sale oscilează între diverse tipuri de media și contexte instituționale și combină tehnici de cinema experimental cu elemente din artele spectacolului și din filmul documentar. Lucrările sale au fost prezentate în cadrul unui mare număr de festivaluri de film și de artă video, în galerii de artă, teatre și săli de concerte din întreaga lume. Cel mai recent proiect al lui Kötter este Landscape and Bodies, o serie de spatial performances și filme în 360° despre peisaj, mediul înconjurător și consecințele sociale ale extracțiilor de resurse naturale în Germania, Papua de Vest, Republica Democrată Congo și Estonia.
Dr. Róbert – Árpád Lakatos
Robert Lakatos este un regizor de film cunoscut pentru filmele sale de docu-ficțiune: „Bahrtalo! - Hai Noroc!”, documentare: „Tărâmul liniștii”, „Moszny”, „Casino Transsylvaniae”, scurtmetraj de ficțiune: „Gen(i)us Diabolis”, pentru care a primit numeroase premii: Europa Cinemas Label – Karlovy Vary 2008, Golden Dove - Leipzig 2004, Premiul Criticilor de Film din Ungaria. Filmele sale au fost prezentate la numeroase festivaluri importante (IDFA, Visions du Réel, Moscow, Mostra de Valencia, Sofia International Film Festival, Hot Docs, TIFF), precum și la posturi de televiziune din toată lumea: Channel 4 (UK), TV Ontario (Canada), DR TV (Danemarca), YLE TV (Finlanda), etc. Actualmente este conferențiar universitar al catedrei Media din cadrul Universității Sapientia din Cluj Napoca și președinte al Asociației Cineaștilor Maghiari din Transilvania.
Elisabeth Perceval
Filmele lui Nicolas Klotz și ale lui Elisabeth Perceval chestionează forma cinemaului, precum și încercările și obstacolele din lumea contemporană și prezintă ființe umane vulnerabile într-o societate care, în loc să le sprijine, doar le îngreunează situația. Opera celor doi cineaști a fost proiectată la festivaluri de film din toată lumea: La Quinzaine des réalisateurs, Locarno, Toronto, le Cinema du Réel, le FID, DocLisboa.
Florent Marcie
Florent Marcie (născut în 1968 în Franța) și-a început activitatea ca fotograf în Decembrie 1989, în timpul Revoluției Române. Câțiva ani mai târziu, în 1994, a debutat ca regizor de documentare. Proiectele sale examinează modul în care se comportă omenirea în vreme de război, provocările ridicate de informație în societățile zilelor noastre, precum și posibilitatea revoluțiilor în era ce a urmat Războiului Rece.
Gabriela Leu
În calitate de Asociat pentru Informații și Comunicare la Agenția ONU pentru Refugiați în România, Gabriela Leu lucrează pentru a oferi o voce refugiaților prin mass-media și muncă publică. Ea este responsabilă de comunicarea strategică a Agenției, concepută pentru a crește impactul asupra diverselor audiențe, inclusiv mass-media, guvern, parteneri neguvernamentali și refugiații înșiși. Ea lucrează, de asemenea, la extinderea și consolidarea unei rețele de aliați care ar ajuta UNHCR să pledeze pentru refugiați.

Ea a venit la UNHCR în urmă cu paisprezece ani din Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) - Prezentă în Albania, unde timp de patru ani, a fost șef al Secției de Teren.
A absolvit Facultatea de Psihologie, Sociologie și Pedagogie și deține un Master în Psihoterapie la Universitatea București.
Gerald Weber
Gerald Weber s-a născut în 1965 în Viena, Austria. A studiat Istoria, Geografia, Filozofia și Teoria de Film în Viena și Barcelona. Este co-fondatorul platformei „Projektor - Discussion forum on film, video, and new media" și co-organizatorul simpozionului internațional „Film-SUBJECT-Theory” (1996). Din 1997 este membru permanent al Sixpackfilm și, începând cu 2004, CEO adjunct al aceleiași companii. De asemenea, lucrează în calitate de curator pentru numeroase programe de film din Austria – festivaluri, cinemateci și alte locații. Pe lângă toate acestea, ține conferințe, organizează discuții și ateliere de film și, ocazional, scrie despre cinema și media.
Ionuț Sorin Banciu
Ionuț Sorin Banciu a absolvit în 2003 Facultatea de Silvicultură la Universitatea Transilvania din Brașov și unde a obțiunt și un master în managementul ecosistemelor forestiere la în 2011
Și-a început cariera profesională în 2003 ca ​​inginer de proiect în planuri de management forestier, avansând ulterior ca director de producție în exploatare forestieră și produse din lemn. După 2005, a fost șef Oficiu Silvic la un Ocol Silvic privat din județul Brașov, apoi director achiziții publice și coordonator birou silvic la Regia Pădurilor „Piatra Craiului” din județul Brașov, deținând și mai multe funcții de conducere la administrațiile forestiere locale până în 2017. În perioada septembrie 2017-noiembrie 2020, domnul Banciu a fost lider regional pentru programele forestiere la WWF Europa Centrală și de Est.
Dl Banciu și-a început cariera de serviciu public în 2016 în calitate de consilier al Secretarului de Stat pentru Păduri, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România. În decembrie 2020, Sorin Banciu a fost ales deputat în Parlamentul României și a fost membru în Comisia de Mediu a Camerei Deputaților până în martie 2021.
Mihai Gavril Dragolea
Filmele lui Mihai Gavril Dragolea se concentrează pe un univers alternativ, găsind umanitatea și forța unor narațiuni underground, fie că este vorba despre oameni sau de alt tip de ființe. A realizat filme care au avut premiera la festivaluri importante de film din Europa și au câștigat multiple premii: „Roboțelul de Aur” (2015), „PhoeniXXX” (2017), „Totul pentru Riana” (2020) și „Aurică, viață de câine”, care urmează să fie lansat în 2022. Mihai predă Practică Documentară la Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai. Lucrează, de asemenea, în domeniul ecologic, unde a început o afacere de plantare de copaci.
Nicolas Klotz
Filmele lui Nicolas Klotz și ale lui Elisabeth Perceval chestionează forma cinemaului, precum și încercările și obstacolele din lumea contemporană și prezintă ființe umane vulnerabile într-o societate care, în loc să le sprijine, doar le îngreunează situația. Opera celor doi cineaști a fost proiectată la festivaluri de film din toată lumea: La Quinzaine des réalisateurs, Locarno, Toronto, le Cinema du Réel, le FID, DocLisboa.
Radu Jude
Radu Jude a absolvit Universitatea Media, în 2003. Scurtmetrajul său Lampa cu căciulă (2005) a câștigat mai multe premii la festivaluri de film internaționale. A debutat în lungmetrajul de ficțiune cu Cea mai fericită fată din lume (2009) și în cel de documentar cu Țara Moartă (2017). În 2016, a debutat și ca regizor de teatru, într-o adaptare după Bergman.
Vlad Petri
Vlad Petri este un regizor de film interesat de subiecte politice și sociale, adesea combinând imagini personale cu arhive oficiale. Filmele sale, aflate la granița dintre documentar și ficțiune, au fost prezentate în diferite festivaluri internaționale precum: Rotterdam, Sarajevo sau Jihlava. A câștigat două premii GOPO – pentru Debut (2015) și pentru Cel Mai Bun Scurt Metraj Documentar (2021). Filmografia sa include: „București, unde ești?” (2014 – lungmetraj), „Cerbul a trecut prin fața mea” (2020 - scurtmetraj) și „Același vis” (2021 – scurtmetraj).


Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com