FILME

Patru părți ale unui ecran pliabil

Four Parts of a Folding Screen

93 filme în 19 secțiuni
Anthea Kennedy, Ian Wiblin
Marea Britanie
83 Min.


2018
Photo Film

SECȚIUNEA

Trecutul e prezent

V.O.

Engleză

subtitrari

Română

companie producatoare

Titlu Original

Cumpară bilet

Four Parts of a Folding Screen

program

• 16 martie, 18:30, Pavilion 32 - Goethe-Institut

Proiecție desfășurată în prezența: Anthea Kennedy, Ian Wiblin

• 17 martie, 18:30, POINT

Proiecție desfășurată în prezența: Anthea Kennedy, Ian Wiblin


Anthea Kennedy
Anthea Kennedy a studiat arte frumoase la Chelsea School of Art și la Leeds Polytechnic și film la Royal College of Art din Londra. A fost membru fondator al grupului performativ/ de film experimental Kuleshov Group Two. De asemenea, a lucrat ca monteur pentru Stephen Dwoskin și a predat film la mai multe universități din Marea Britanie.
Ian Wiblin
Ian Wiblin a studiat design grafic și film la London College of Communication. Pe lângă film, a expus la nivel internațional mai multe lucrări ca fotograf. A contribuit la mai multe cărți și publicații, scriind despre relația dintre fotografie, cinema, arhitectură și performativitate. În prezent este lector de film și fotografie la University of South Wales.

sinopsis

Istoria se decantează în obiecte și spații: așa cum timpul ne jefuiește de memorie, un regim politic ne poate jefui de bunuri personale și identitate. Povestea narată în voice-over ne transpune într-o investigație retrospectivă în lumea unui cuplu despărțit de politica nazistă și scindat în abuzurile succesive venite odată cu ascensiunea führer-ului la putere, doi oameni privați de propria conștiință etnică și de apartenența la familie. După arestarea abuzivă a soțului, femeia rămâne în urmă și se luptă într-un proces chinuitor cu statul nazist, devenind martorul neputincios al demolării ontologice: proprietatea îi este vândută au fur et ŕ mesure, iar obiectele de valoare și moștenirile de familie ajung în casele viitorilor criminali de război. Într-o realitate ce-și amenință pas cu pas locatarii, exilul rămâne unica portiță de scăpare. Filmul e un puzzle extrem de complex, care melanjează piese din prezent și reminiscențe ale trecutului, într-un montaj de imagini regăsite și documente de arhivă, îmbinate cu capturi din cotidianul urban din Berlinul de azi: clădiri de birouri, parcuri, antichități, frânturi de interioare și ferestre prin care pătrunde vântul rece al dimineții. (Andreea Chiper)

*Adoptat de: Scena9

premii si festivaluri

International Film Festival Rotterdam 2018

IndieLisboa International Independent Film Festival 2018

distribuitor

Collectif Jeune Cinema

AFIȘ

Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București