FILME

Things We Said Today (work-in-progress) (fragment)

Things We Said Today (work-in-progress)(fragment)

93 filme în 19 secțiuni
Andrei Ujică
România, Franța2019
Photo Film

SECȚIUNEA

Made in Romania

V.O.

Engleză

subtitrari

Titlu Original

Cumpară bilet

Things We Said Today

program

• 16 martie, 17:00, Cinemateca Eforie

Proiecție desfășurată în prezența: Andrei Ujică


Andrei Ujică
Născut la Timișoara în 1951, Andrei Ujică a studiat litere și filozofie la Timişoara, București şi Heidelberg. Începând din 1968 publică intermitent proză, versuri, eseuri. Scrie împreună cu Şerban Foarţă între 1973-1975, texte pentru formația rock Phoenix. Debutează cinematografic cu "Videograme dintr-o revoluţie", 1992, în colaborare cu Harun Farocki, un film devenit titlu de referință în ceea ce privește relația dintre mass media şi puterea politică în Europa la sfârșitul Războiului Rece. Următorul său film, "Out of the Present", 1995, a fost numit de Lars von Trier ‘adevăratul Dogma 1’. "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" (2010), recunoscut pe scară largă drept o realizare monumentală, încheie trilogia despre sfârșitul comunismului.

sinopsis

O capsulă a timpului ce descrie New York-ul între 13 și 15 august 1965, încadrată de sosirea trupei Beatles în metropolă și de primul lor concert pe Shea Stadium. Filmul este narat din perspectiva a doi adolescenți interpretați de tineri actori și este în întregime compus din materiale de arhivă, în care cei doi protagoniști vor fi inserați cu ajutorul efectelor speciale.
Din punct de vedere cinematografic, e vorba de invenția unui nou gen de film. Axa unui film de ficțiune va fi inversată. În loc să construiască - în jurul unor actori - o realitate artificială ca semnificant al adevărului istoric, aceștia vor fi introduși în imaginile istorice reale și, astfel, trimiși într-o călătorie în timp.

premii si festivaluri

Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București