FILME

Touch Me Not

93 filme în 19 secțiuni
Adina Pintilie
România, Germania, Republica Cehă, Bulgaria, Franța
125 Min.


2018
Photo Film

SECȚIUNEA

Made in Romania

V.O.

Engleză

subtitrari

Română

Titlu Original

Cumpară bilet

Touch Me Not

program

• 16 martie, 22:00, Cinema Elvire Popesco

Proiecție desfășurată în prezența: Adina Pintilie, Laura Benson, Christian Bayerlein & Grit Uhlemann, Hanna Hofmann

• 16 martie, 14:00, Cinemateca Eforie

Proiecție desfășurată în prezența: Adina Pintilie, Laura Benson, Christian Bayerlein & Grit Uhlemann, Hanna Hofmann


Adina Pintilie
Cineasta Adina Pintilie lucrează la granița dintre ficțiune, realitate, și artă vizuală. În peisajul Noului Cinema Românesc, realizările sale artistice se remarcă prin stilul particular și vizual, prin curajul experimentului cinematic și prin interesul intransigent pentru psihicul uman. Primul său lungmetraj, "Touch Me Not", a câștigat Ursul de Aur și premiul pentru lungmetraj de debut la Berlinale 2018, fapt ce a fost urmat de un circuit festivalier impresionant și de distribuirea filmului în peste 35 de țări.
Laura Benson
LAURA BENSON este una dintre principalele protagoniste “TOUCH ME NOT”, câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2018. Este o actriță de origine britanică si profesoară de actorie la prestigiosul studio parizian Atelier International de Théâtre Blanche Salant. A studiat la școala de teatru Nanterre Amandiers, condusa de Patrice Chéreau și Pierre Romans. Printre filmele în care a jucat se numără "Liaisons Dangerous" de Stephen Frears, "I Want to Go Home" de Alain Resnais, "Ready-to-Wear" de Robert Altman.
Christian Bayerlein & Grit Uhlemann
CHRISTIAN BAYERLEIN & GRIT UHLEMANN sunt doi dintre protagoniștii principali “TOUCH ME NOT”, câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2018.
Spirite libere, inimi libere, Ambasadori ai Splendorii, CHRISTIAN BAYERLEIN și GRIT UHLEMANN sunt parteneri de viață și explorare încă din 2014. Sunt activiști energici pentru drepturilor omului, călători pasionați în jurul lumii și exploratori curioși ai intimității. Avocați vocali ai drepturilor persoanelor cu dizabilități la o mai bună accesibilitate și integrare în comunitate, au un interes particular în relația dintre sexualitate și dizabilitate. Christian scrie un blog pe această temă intitulat Kissability.de. Cei doi țin, de asemenea, conferințe pe acest subiect și participă la proiecte culturale care se concentrează pe perspectivele pozitive asupra corpurilor cu abilități diferite și asupra felurilor în care acestea pot fi "empowered". Deschiși la experimente, construiesc încredere și aduc în relație abilitățile lor diferite pentru beneficiul reciproc. Acest lucru ar putea să sune evident și normal pentru cele mai multe cupluri. Dar când dizabilitatea intră în joc, apar prejudecăți pe care ei doresc să le depășească prin puterea lor inspirațional㠗 sau, mai simplu, trăindu-și viața și vorbind despre asta.
Hanna Hofmann
HANNA HOFMANN este una dintre principalele protagoniste “TOUCH ME NOT”, câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2018. Hanna a ieșit în public ca persoană transgender când a împlinit 50 de ani, după ce o viață întreagă a trăit într-un corp și o identitate în care nu s-a simțit niciodată acasă. Și-a dorit dintotdeauna să fie femeie, în ciuda faptului că natura a înzestrat-o cu un corp masculin viguros. La vârsta de 50 de ani, HANNA a decis în cele din urmă să-și asume riscul de a deveni ceea ce și-a dorit dintotdeauna: a renunțat la căsătoria de 20 de ani și la familie, și a început o nouă viață ca femeie. Tot atunci a început să practice munca sexuală. Este, de asemenea, activistă pasionată pentru drepturile lucrătorilor sexuali și ale minorităților sexuale, fiind membru executiv al BEDS (Berufsverband Erotische Und Sexuelle Dienstleistungen - Asociația Germană a Lucrătorilor Sexuali) și oferă consultanță psihologică colegilor lucrători sexuali transgender din Leipzig.

sinopsis

Am avut norocul de a vedea „Touch Me Not” cu ocazia primei sale proiecții publice din cadrul Berlinalei, habar neavând în prealabil ce urma să experimentez. Ceea ce am trăit în seara respectivă e foarte greu de pus în cuvinte. Fără îndoială că văzusem un film, însă senzația era că mult mai mult se întâmplase: trăisem o experiență - deplină, totală - alături de oamenii din fața mea, de pe ecran. Ce anume, mai exact? Nu știam, trebuia să mă întorc din această incredibilă călătorie pe care Adina Pintilie - ea însăși fiind unul dintre personaje - și toți ceilalți actori și membri ai echipei o împărtășiseră cu noi.
„Touch Me Not” este un film despre libertate, despre umanitate, despre percepție, despre prejudecăți, despre (lipsa de) control, despre frică, despre vulnerabilitate, despre încredere, despre dragoste, despre empatie, despre tabuuri și, într-adevăr, despre intimitate. Dacă dai curs propunerii și accepți s㠄îți dai drumul”, vei depăși anumite limitări (imaginare, sociale, politice, psihologice, morale) și vei descoperi, așa cum se întâmplă de fiecare dată când cinemaul adevărat se întâmplă, multe lucruri despre... tine însuți. (Vanina Vignal)

* Interzis persoanelor sub 18 ani

premii si festivaluri

Berlin International Film Festival 2018 - Golden Bear, Best First Feature

Toronto International Film Festival 2018

Săo Paulo International Film Festival 2018

BFI London Film Festival 2018

European Film Awards 2018 – nominalizat la Prix Fipresci (European Discovery)

Transilvania International Film Festival 2018 - Romanian Days Award Special Jury Mention for Feature Film

Karlovy Vary International Film Festival 2018

Göteborg Film Festival 2019

AFIȘ

Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București